Светски дан шетње у Лајковцу окупио најмлађе

Планинарско-смучарско друштво „Ћира“ из Лајковца у сарадњи са Еколошким покретом „Castrum brodare“ из Ћелија организовао је шетњу за најмлађе поводом Светског дана шетње.

Акција је обележена широм Србије, али Лајковчани немају навику да се масовно прикључују оваквим догађајима, рекао је Владимир Јаковљевић из ПСД „Ћира“. „Министарство просвете, науке и технолошког развоја акцију је покренуло 2014. године, а циљ је био да се промовише пешачење и подстакну школарци, као и одрасли да више брину о свом здрављу“, истакао је Јаковљевић.

Владимир Јевтић из Еколошког покрета „Castrum brodare“ рекао је да ће Лајковац временом да се покрене: „Деца су заинтересована, али је потребно покренути родитеље који ће да их доведу“.

Око 50 учесника кренуло је од ловачког дома на Враче брду, обишло манастир Светог Георгија у Ћелијама, археолошко налазиште Анине и шетњу завршило на стадиону ФК „Димитрије Туцовић“ у Ћелијама.

Потом је уследио програм где су свој рад промовисали спортски клубови, организована су такмичења, игре за најмлађе, а у вечерњим сатима приказан је филм на отвореном.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *