Храм свете Петке обележио 150 година постојања

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију  у храму Свете Петке који је у суботу, 14. септембра обележио 150 година постојања.

Овом приликом Владика Јован у чин чтечева рукопроизвео је двојицу студената Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Миодрага Марковића и Ђорђа Одавића. Обративши се окупљеним верницима Епископ је поручио да је свака Литургија Богојављање и наше увођење у Царство Божије.

Додељене су и признања појединцима и предузећима заслужнима за обнову храма у Петки.  Орден крагујевачких новомученика првог реда добио је в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић. Орден крагујевачких новомученика другог реда са територије општине Лазаревац добили су Ђорђе Јовичић, Радослав Ристановић, Витомир Димитријевић, Дејан Димитријевић и Владан Бојић. Архијерејском граматом признања са територије општине Лазаревац Епископ је одликовао Борислава Матијашевића, Милоша Јанковића, Милана Нешића, Боривоја Томанића, Зорана Јанковића, Владана Васиљевића, Зорана Филиповића и Савет Месне заједнице Петка.

Архијерејском захвалницом одликовани су Момир Илић из Петке, Радован Цвијетић из Лазаревца и Предузеће „Унипромет“ из Петке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *