jЗ БАЗЕНА У ЦРЉЕНjМА ДО РjО ДЕ ЖАНЕjРА

 

Лазаревчанин jгор Терзић, пливач у коме су таленат препознали наjвећи стручњаци овог спорта у земљи, тренутно вредно тренира и спрема се за учешће на Летњим олимпиjским играма у Рио де Жанеиру 2016. године. jгор jе рођен и одрастао у Лазаревцу, али га околности са коjима се сусрео у почетку своjе кариjере у свом граду, ипак одводе у друге делове наше земље.

Каже да тренира и живи у Новом саду, те да га медиjи често представљаjу као Новосађанина, а он би, како каже волео, да се упркос свему зна да jе он из Лазаревца и да воли своj град.

 

Какао данас гледаш на своj живот у Лазаревцу?

 

“О животу у Лазаревцу могу рећи да jе све ОК било сем услова. Када то кажем мислим на три базена колико их има у општини Лазаревац, а ниjедан се не користи како треба. jначе, ишао сам у основну сколу Дуле Караклаjић, а потом сам уписао Техничку у Лазаревцу. Живео сам у Великим Црљенима,тачниjе у Цветовцу”.

 

Где си у почетку тренирао пливање и ѕашто си се одселио?

 

“Тренирао сам у пливачком клубу “Тек Велики Црљени”. 2010. године сам се одселио у Нови Сад, jер се поjавила понуда од пливачког клуба “Воjводина”, а та понуда jе уследила након мог обарања државног рекорда. Од Општине Лазаревац никада ништа нисам добио, упркос успесима коjе сам постизао”.

 

 

 

Како jе даље текао твоj пут, пре свега као репрезентативца Србиjе?

 

Нашу земљу сам представљао и на светском jуниорском првенству пре скоро 3 године. Након “Воjводине” сам прешао у Академиjу Милорад Цавић,где jе све било савршено, али нажалост Чавке jе морао да затвори клуб због тешке финансиjске ситуациjе.Тренутно сам у Панчеву, где живим и тренирам.

 

Какви су досадашњи резултети?

 

Прво место на Балканиjади, око 30 државних рекорда, ни сам не знам колико сам пута био првак државе, осваjао сам медаље са свих међународних митинга и такмичења.13. место на свету са стариjем годиштем од мог… За Олимпиjаду у Лондону ми jе фалило 60 стотинки, тада сам уjедно и отпливао 6. време у Европи те године за моjе годиште. Био сам у финалу Медитеранских игара, где сам завршио као 7. имао сам и полуфинала на jуниорским европским првенствима и jош медаља са балканиjаде…”

 

Припремаш се за Олимпиjаду?

 

Да. Тренутно ме тренира наjбољи могући тренер за дисциплину прсно, тренер и брат светске шампионке Нађе Хигл, а тренирам са Лазаром Лекићем и Чабом Силађиjем. Нас троjица се спремамо за Рио 2016 , а све овде услове коjе имамо нам jе обезбедио Себастиан Хигл и хвала му на томе, jер у Србиjи ретко где имаjу и добри услови и добар тренер. Краjем марта jе такмичење у Холандиjи, где ћемо ићи да пробамо да отпливмао норме за Олимпиjаду”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *