И ове године се шушушкало за лазаревачке малишане

Путем добрих музичких нота и кроз дружење фестивал покушава да мења свест младих, да покаже да се малим, разиграним корацима може градити искреније, хуманије и солидарније друштво. Фестивал је био затвореног типа, више као забава за ужи круг људи уз музику. Међутим, 2011. године, иако и даље затвореног типа, ту забаву је посетило 1000 младих. Тада се дошло на идеју да се примећени потенцијал претвори у акцију добротворног карактера, да се на неки начин остави траг у средини. 2012. године, на истој локацији, на пропланку поред шуме, по први пут је организован целодневни програм.

Фестивал се састоји из два дела- преподневне дечје шушушкаве радионице, намењене најмлађим суграђанима и вечерњег музичког програма. Фестивал води удружење „Шоо шоо соунд“, са идејном шушумигом Животом Нешковић на челу.

Ко сте ви?

„Ми смо група младих шушоумигавих активиста, еколошки освешћених заљубљеника у природу, музику, уметност и културу. Волимо наш град и желимо да га учинимо срећнијим местом за живот, јер „човек је срећан онолико колико је способан да усрећи другог“.

Посебно смо поносни на чињеницу да све организационе послове око фестивала обављају искључиво волонтери. Сваке године нам се прикључује све више људи, што је само потврда о нашем раду и овој сјајној идеји“, каже Живота.

„Циљ нам није зарада!!! Целокупни профит од фестивала иде искључиво у добротворне сврхе.

Шушумигавим корацима до сада смо:

2012.- помогли малом Стефану Ђорђевићу из Шопића, који болује од хемофилије

2013.- купили ЦТГ апарат за породилиште Дома здравља „Ђорђе Ковачевић“, Лазаревац

          -поделили Божићне и Новогодишње пакетиће за децу из социјално угрожених породиц

2014. – упутили донацију породилишту Дома здравља „Ђорђе Ковачевић“, Лазаревац

           -организовали излет у етно село „Станишић“,  за тридесет ученика Техничке школе „Колубара“ и Гимназије Лазаревац

-прикупили помоћ за места погођена поплавама

2015-  помогли девојчицу да оде на операцију кичме

-набавили клима уређаје за одељење педијатрије Дома здравља „Ђорђе Ковачевић“, Лазаревац

И овог пута прикупљана су средства у добротворне сврхе ? Коме је новац намењен и колико сте скупили?

“Ове године сав профит од фестивала је намењен одељењу педијатрије Дома здравља „Ђорђе Ковачевић“ Лазаревац. Прикупљено је 63.300,48 рсд.Ова цифра се додаје на 250 хиљада колико нам је од прошле године остало на рачуну. Сав новац ће бити усмерен одељењу педијатрије лазаревачког Дома здравља.И то је тек почетак. Шушушкање овде не престаје. Сваке године планирамо да будемо, бољи, хуманији, солидарнији, забавнији“.

Како сте задовољни посетом?

„Ове године шушу је организован много скромније него до сада, тако да је и посета исто тако много скромнија, а што се тиче дечијег дела посета је била боља него претходне године, што смо и очекивали, тако да смо са те стране веома задовољни“.

Даљи планови?

„Даљи планови су такође везани за педијатрију све док не завршимо започето. Касније је могуће да се уради пројекат за  дечијии парк у Лазаревцу или нешто слично, али о томе је још рано говорити“, закључио је Живота Нешковић, идејни творац фестивала.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *