50 милиона динара за путеве у Лајковцу

Недавно је завршена реконструкција и асфалтирање 800 метара улице Војислава Илића у Селу Лајковцу, са ивичњацима и тротоарима. Укупна вредност инвестиције је 12 милиона динара, а извођач радова је био ”Шумадија пут”. Ребалансом буџета у септембру биће издвојена средства за преосталу деоницу ове улице дужине 400 метара.

Средином августа завршена је и последња у низу деоница у Јабучју, где је асфалтирано пет локалних путева укупне дужине преко два километра: пут за Јовановиће у насељу Шеринка, за Требеж у Доњем крају, Горњи крај, пут за Савиће на Жутом брду и деоница у Вишу. Вредност радова је 12 милиона динара, а извођач је био лазаревачки „Грађевинар“.

О обнављању путне инфраструктуре председник Општине Лајковац Андрија Живковић каже:
– Путна инфраструктура је један од приоритета ове локалне власти тако да ћемо наставити са њеном реконструкцијом и изградњом, било да су у питању некатегорисани путеви у селима или улице у Лајковцу. Кренуће изградња улице Бранка Радичевића у Селу Лајковцу, завршићемо Хајдучку у Лајковцу, док је у току расписивање тендера за улицу Милене Павловић Барили. На јесен, после ребаланса буџета, почећемо реконструкцију шеталишног дела улице Војводе Мишића, за шта планирамо 20 милиона динара. У зависности од средстава опредељених ребалансом радићемо у месним заједницама које су биле мало запостављене, као што су Бајевац и Ћелије. Циљ нам да сва места добију равномерну километражу нових асфалтираних путева.
Почетком године завршена је реконструкција и асфалтирање три локална некатегорисана пута: у Доњем Лајковцу од Дома према месту Грабовац, у Придворици (Богдановићи) и у Јабучју-засеок Тејићи. У првом делу године нови асфалт урађен је и у Јабучју-засеок Требеж, у Словцу пут за Стошиће, у Стрмову пут за гробље и у Врачевићу пут за Спасиће. Осим тога, у оквиру редовног одржавања читаве године се насипају локални некатегорисани путеви.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *