Грејање у Великим Црљенима у наредних 96 сати

Насељено место Велики Црљени протеклих двадесетак дана има озбиљан проблем са грејањем, настао услед радова на пепелишту у ТЕ „Колубара“. Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић рекао је да је у разговору са надлежнима добио уверење да ће се ситуација стабилизовати у наредних пар дана.

Првобитни квар најпре је саниран у брзом временском року, међутим, након пар дана дошло је до нове хаварије и од тада је грејање у прекиду. Ипак, стабилно снабдевање топлотном енергијом очекује се најкасније у наредних 96 сати. Стевић подсећа грађане да је реч о мрежи која је у власништву Електропривреде Србије и да општина не врши њено одржавање, као ни наплату рачуна.

„Стигао нам је један прој питања о томе да ли ће општина умањити рачуне за грејање у МЗ Велики Црљени, али једини начин да то сазнају јесте да се информишу у ТЕ Колубара. Искрено се надам да ће представници ТЕ Колубара и ЕПС-а сагледати целокупу ситуацију и колико-толико умањити рачун. Ми као општина можемо то да сугеришемо, али немамо право одлучивања“, рекао је Стевић.

Он је истакао да су у истуреним одељењима ПУ „Ракила Котаров Вука“ у МЗ Велики Црљени од почетка била обезбеђена грејна тела, како би деца нормално боравила у вртићу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *