За десет дана у Лазаревцу од Ковида-19 оболело 118 пацијената

Према најновијим подацима Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у првих десет дана новембра у Лазаревцу је регистровано 118 нових случаја пацијената код којих је потврђено присуство вируса Ковид 19. Једна особа је преминула, а 218 налази се у изолацији.

Од појаве вируса, односно од 20. марта, на територији лазаревачке општине оболело је 750 грађана, од чега је 15 преминуло, подсетио је председник општине Лазаревац Бојан Стевић. „Један број пацијената, за који немамо званичан податак, налази се у ковид болницама у Београду, а охрабрујуће је то што већина није у тешкој ситуацији“, каже Стевић.

Што се тиче медицинских радника, од почетка епидемије оболело је 20 радника дома здравља, а тренутно 21 медицински радник из Лазаревца ради као испомоћ у београдској Арени и Клиничком центру Србије.

Директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић каже да је број заражених нагло повећан и да на дневном нивоу буде између 10 и 12 позитивних особа, док се тестира између 30 и 40 пацијената. Он је упутио апел суграђанима да се придржавају свих епидемиолошких мера.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *