Модерна галерија представља изложбу цртежа Данице Тешић

Модерна галерија Центра за културу Лазаревац од четвртка, 12. новембра представиће изложбу цртежа „Сокотра“, Данице Тешић, која се реализује уз подршку Министарства за културу и информисање Републике Србије.

Опус изложених цртежа, према речима ауторке, „обухвата радове који се ослањају на идеју алтернативног уточишта и плодова истог. Радови представљају измаштане пределе у којима се преламају органски елементи. Могу се посматрати и као документи природе која за собом оставља трагове живота, или као простор за креацију неких нових врста, нових правила и идеја. Истовремено, постојање неизбежног сукоба са стварношћу као својеврсном дистопијом узрокује потребу за  променом, у овом случају потребу за мењање овог света неким другим и бољим“.

Даница Тешић је рођена 1987. године у Београду. Дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду 2012. године, на одсеку зидно сликарство, у класи доцента Николе Божовића. Њена изложба у лазаревачкој Модерној галерији моћи ће да се погледа уз поштовање епидемиолошких мера заштита, обавезно ношење заштитиних маски и уз физичку дистанцу до 20. новембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *