Градски парк мора да чека боље дане

Наиме, буџетом Градке општине Лазаревац нису издвојена средства за наставак уређења лазаревачког Градског парка. Упркос упозорењима о степену загађења животне средине, по којима је Лазаревац на веома виској лествици по различитим параметрима, а нарочито по броју оболелих од респираторних бослести и карцинома плућа, наставка изградње градског парка, према садашњој ситуацији, неће бити.

У буџету ГО Лазаревац за 2017. годину, који су челници општине назвали „рекордним“, а који износи  995 милиона динара, без трансферних средстава и без тзв. „зеленог динара“, новца за наставак радова у градском парку није било.

Проjекат „Градског парка“ започет jе jош у време покоjног градоначелника Београда Ненада Богдановића. Више од једне деценије радови на парку извршавани су у неколико фаза, а последњи пут прошле године. Тада је уређен до мере да грађани већ могу проводити време у њему, али већ на први поглед је јасно да много тога недостаје.

Да ли ће се у овој години створити услови да парк добије свој коначан изглед, остаје да видимо. Оно што је сигурно јесте, да су Лазаревцу неопходна једна овакава плућа града.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *