Дан када jе Лазаревац блистао пуним сjаjем

„У животу се до великих циљева обично путуjе дуго, стрпљиво и са великим трудом, зато су данаи када се тако важан циљ постигне посебни и зато се славе. Данас jе драги наши матуранти ваш велики дан jер сте jедан велики циљ досегли. Ми смо се окупили у вашу част“, рекла jе директорка Гимназиjе у Лазаревцу Драгана Треботић Павловић, у свом обраћању овогодишњоj генерациjи матураната.

Матуранти лазаревачке Гимназиjе окупили су се у четвртак на платоу испред библиотеке „Димитриjе Туцовић“, где су наjбољим ђацима уручене пригодне дипломе и поклони, а поздравио их jе и председник општине Лазаревац Драган Алимпиjевић.

Уз подсећање да школовање траjе целог живота и да су године школовања тек пред њима, директорка jе нагласила да jе оваj пероиод коjи су ови млади људи сада завршили, посебан, jер су током њега од деце израсли у младе људе.

Она jе истакла да jе ова генерациjа матураната jедна од оних на коjу jе Гимназиjа веома поносна, о чему годворе и постигнути резултати ученика. На краjу четврте године са одличним успехом jе завршило 65 ученика, од тога 16 Вуковаца. Са броjних такмичења лазаревачки гимназиjалци донели су и многе награде, а директорка jе овом приликом посебно похвалила две ученице, Јелену Добриjевић, ученицу 4/1. разреда, коjа jе понела Вукову диплому и успешна jе спортисткиња и Милицу Дедовић, ученицу одељења 4/2 коjа jе током све четири године ниjе направила ниjедан изостанак, ни оправдани ни неоправдани и одличан jе ученик.

Директорка jе честитала и свим своjим колегама коjи су успешно извели jош jедну генерациjу, а захвалила се и родитељима коjи су имали поверења да будућност своjе деце повере баш Гимназиjи.

Матурантима jе успешан завршетак школовања честитао и председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпиjевић.

„Честитам вам успешно прескакање прве веће животне степенице. Данашњу свечаност смо уприличили управо из разлога да овоj средини, вашим вршњацима и деци коjа сад уписуjу први разред покажемо прави пример да се упорност, знање и марљивост исплате“, рекао jе Алимпиjевић и захвалио се и учитељима, наставницима и професорима коjи су заjедно са ученицима постигли успех и коjи као и родитељи могу бити веома поносни на резултате коjи су постигнути.

„Човек не може да бира време и место у коjима ће се родити, као и околности у коjима ће живети, jер то не зависи од нас, али оно што зависи од вас и што се од вас очекуjе, jесте да будете људи увек и свуда, у свим приликама и у свим околностима“ рекао jе Алимпиjевић и нагласио да су професори, родитељи и локална средина ту да овим младим људима и убудуће буду подршка.

Вукове дипломе и пригодне књиге поклон Гимназиjе Лазаревац ученицима jе доделила директорка Драгана Треботић Павловић.

Поклоне Градске општине Лазаревац  добитницима Вукових диплома, књигу „Сабрана Дела Милоша Црњанског“ и медаљон са ликом воjводе Живоjина Мишића уручио jе председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпиjевић.

Ове године награде су примили: Добриjевић Jеленa, Саjић Aна, Десић Mариjа, Зарић jвана, Милутиновић Владица, Недељковић Стефан, Паjић Христина, Радовић Мариjа, Тешић jвана, Антониjевић Михаило, Булатовић Стефан, Ђукнић Милош, Јевђевић Тамара, Милоjевић Татjана, Пантелић Невена, Пеjовић Теодора.             

Ђак генерациjе Гимназиjе Лазаревац у школскоj 2014/2015 години je Милош Ђукнић. Он jе од ГО Лазаревац као награду добио лап топ и чек на 15.000 динара.

галериjа фотографиjа:

http://www.pravenovine.com/galerija/matura-2015.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *