Богат програм манифестације “Дани Лајковца 2018”

„Дани Лајковца“ започињу изложбом скулптура и промоцијом књиге „Колубарске јагљенице“ 24. јула у Сали биоскопа и галерији КЦ, са почетком у 19 часова. У питању је трећа књига по реду коју је написао заиста врстан вишестрани уметник Живорад Циглића Цигла, родом из Скобаља. Цигла је познати вајар и књижевник, по мишљењу многих познаваоца његовог дела, један од најзначајнијих стваралаца 20. века, који се бави се богатом прошлошћу Колубарског краја.

27. јула већ други пут за редом, у оквиру манифестације „Дани Лајковца“, Лајковчани ће имати прилику да уживају у концерту класичне музика који ће на гитари извести маестрални Момчило Александрић, млади и успешан суграђанин који похађа докторске студије у Америци, а недавно је освојио прво место на престижном светском такмичењу у Хонг Конгу, тако да Лајковац и те како има чиме да се поноси и похвали.

28. јула сви љубитељи народне музике ће имати прилику да запевају са Миланом Топаловићем Топалком и Илдом Шаулић. 

“Ни овога пута нису заборављени најмлађи, тако да ће 29. јул бити посвећен управо њима. Програм ће почети у 17 часова, а учешће ће по први пут узети ученици средње школе „17. Септембар“ Лајковац, што је мени лично посебно драго јер млади треба да буду главна покретачка снага оваквих и других сличних активности у свакој локалној заједници.

Учешће у програму тог дана ће такође узети балерине Балетског студиа „Идеа“ који ради под окриљем КЦ, као солиста ће наступити чланица хора КЦ Анђела Милосављевић, а програм ћемо завршити концертом фолклорног ансамбла КЦ по први пут у пратњи оркестра нашег суграђанина из Ћелија Зорана Марковића.

Тог дана је планиран и мини мјузикл „Вилинска заврзлама – приче из мастошуме“ , у извођењу Хепи театра из Београда. У питању је модерна бајка, намењена како деци тако и њиховим родитељима а говори о томе како у време прекомерне употребе савремене технологије поново оживети дечју машту. Главни ликови у представи су принц Милован и принцеза Ана, затим дадиља Дада, вила Маштојла, морнар Мика, Аждајица Ждеравица и други а у представи глуме Моника Ромић, Никола Угриновић, Јована Младеновић, Славица Љуји, Урош Милојевић и битбоксер Филип Марковић.

Цео тај дан деци ће улепшати бројни аниматори, кловнови, штулаши, мађионичари и по први пут у Лајковцу, статуе. Мислим да ћемо сви заједно уживати са нашим малишанима”, каже Снежана Шкорић, директор КЦ “Хаџи Рувим”.

Финално вече 30. јула, резервисано је за једну од најпознатијих група бивше СФРЈ. “У питању је група Црвена Јабука која ће својим хитовима у свима нама пробудити много лепих емоције, а многи ће се сложити са мојим мишљењем да је реч о музици за сва времена и све генерације.

Као предгрупа те вечери наступиће свима добро познати чланови групе Најт плежрс на челу са Лајковчанком Ведраном Теофиловић, коју такође нисмо дуже време  слушали  у Лајковцу.

Оно што ће те ноћи улепшати лајковачко небо јесте велики ватромет који ће највише обрадовати најмлађе и пробудити дете у сваком од нас.

Искористила бих ову прилику да позовем све суграђане општине Лајковац  као и грађане суседних општина да нам се придруже, као и свих претходних година.

За крај само да напоменем да ће у случају неповољних временских прилика, концерти и остали програм ће бити одржани у спортској хали у Лајковцу”, рекла је она.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *