Амбуланта у Врачевићу почела са радом

“С’ обзиром да је лајковачки Дом здравља одавде удаљен око 25 километара, локалном становништву ће, заиста, много значити ова амбуланта. Овде ће бити пружана основна здравствена заштита становништва, а с’ обзиром да се у близини налази и школа, пружаће се и здравствена заштита деце. Два пута недељно, доктор и медицинска сестра долазиће из Боговађе па ћемо у наредном периоду видети, пре свега са мештанима Врачевића, да ли постоји потреба да амбуланта ради и три пута недељно. Амбуланта је опремљена апаратима, који могу да пруже исте услуге као и они у лајковачком Дому здравља, а имамо у плану да, у току наредне године, једном недељно у амбуланте у Боговађи и Врачевићу доводимо и лаборанта”, истакла је, том приликом, директорка Дома здравља Лајковац, Љиљана Молеровић.

Општина Лајковац је издвојила средства и за ТА пећи, за амбуланте у Боговађи и Врачевићу, како би пацијентима у предстојећем зимском периоду било топло и у чекаоницама, и у самим ординацијама, а први човек лајковачке општине Андрија Живковић истиче да ће, отварањем амбуланте у Врачевићу, практично сваки део општине Лајковац имати своју амбуланту.

“Након Јабучја, Боговађе, Бајевца и Словца, који већ имају своје амбуланте, од данас су и сви мештани Врачевића добили дуго чекану сеоску амбуланту. Врачевић спада у ред највећих села на територији општине Лајковац и сада ће бити омогућена основна здравствена заштита, не само локалном становништву, већ и мештанима других села, која гравитирају ка Врачевићу. Општина Лајковац је и за 2017. годину одвојила 11 милиона динара из буџета за функционисање сеоских амбуланти и, ако буде потребе, у току наредне године, ребалансом буџета, та средства ће бити повећана”, закључио је Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *