Додељена новчана помоћ лајковачким пољопривредницима

Преко локалног акционог плана запошљавања, за ову намену општина Лајковац је издвојила три милиона динара и тај износ је подељен на седам пољопривредних газдинстава, која су испунила услове конкурса, а додељени износ по газдинству, зависио је од тога колико које домаћинство броји чланова.

“Нама, који се бавимо и живимо од пољопривреде, ова помоћ заиста много значи. На нашем домаћинству имамо 22 грла стоке (краве, јунице и телад), обрађујемо 18-19 хектара земље, а за два члана домаћинства данас смо добили 333.200 динара и отприлике половина ће отићи за пензијско-инвалидско осигурање за супругу и мене, док ћемо остатак уложити у предстојећу пролећну сетву и, евентуално, за куповину неке пољопривредне машине”, рекао је, након потписивања уговора, Живомир Марковић из Стрмова.

Поред Живомира, уговоре са општином Лајковац су потписали и Александар Јеврић, Небојша Молеровић, Милета Тришић, Зоран Степановић, Спасоје Радовановић и Зоран Милићевић, а председник општине Лајковац, Андрија Живковић је истакао да је општина Лајковац наставила добру праксу субвенционисања пољопривредних газдинстава, која се баве искључиво пољопривредом.

“Са поносом могу да кажем да је општина Лајковац једина у целој Србији, која издваја средства за тзв. чиста пољопривредна газдинства, а таквих тренутно на територији наше општине има седам. Надам се да ће се у будућности, уз подстицаје и општине, и државе, тај број повећавати јер сви знамо у каквом су стању и српско село, и српски домаћин. Уложићемо максималне напоре да помогнемо овим правим српским домаћинима и људима који су понос Лајковца”, рекао је том приликом први човек лајковачке општине.

Живковић је додао да ће за следећу годину, износ опредељених средстава за ову намену остати исти, али и да ће се, у наредним годинама, општинско руководство трудити да тај износ буде увећан.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *