25 година рада површинског копа „Тамнава – Западно поље“

Академија поводом 25 година рада површинског копа „Тамнава – Западно поље“ одржана је у Центру за културу у Лазаревцу, а свечаности су присуствовали представници Владе Републике Србије, општине Лазаревац, „Електропривреде Србије“, РБ „Колубара“, Синдиката радника ЕПС-а и „Колубаре“, као и радници копа „Тамнава – Западно поље“.

Присутнима се најпре обратио в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, који је рекао да у четврт века стаје доста муке, зноја, страдања и радосних дана, а потом подсетио на катастрофалне поплаве које су задесиле рударски басен 2014. године.

Директор копа „Тамнава – Западно поље“ Горан Томић захвалио се радницима-пензионерима који су отворили овај коп и изградили га за будуће генерације, док је директор за производњу РБ „Колубара“ Милан Мишковић рекао да је велики понос обележити овај јубилеј, посебно када иза њега стоји успешан и тешак рад.

Председник Синдикалне организације „Колубара“ Миодраг Ранковић рекао је да је овај коп задњих десет година окосница „Колубаре“, што га чини најважнијим, а председник Синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђевић рекао да је данас донесена одлука да се гради „Колубара Б“.

Захвалнице за велику велику подршку у процесу испумпавања воде из копа, ревитализацију и санацију опреме добили су Александар Вучић, председник Републике Србије и Милорад Грчић, који је у том периоду био директор „Колубаре“. Додељене су и плакете појединцима за изузетан допринос у раду и развоју копа „Тамнава – Западно поље“.

У оквиру програма наступили су солисти Музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца и КУД „Младост“ из Степојевца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *