Стрељачки клуб „Колубара“ на турниру олимпијских нада у Словачкој

Недавно је у словачком граду Нитра одржан турнир младих олимпијских нада на коме је учествовало преко 300 такмичара из 15 држава. Боје Србије бранило је и три члана стрељачког клуба „Колубара“ Елена Стевановић, Милица Обрадовић и Саво Матић са тренером Јеленом Живановић. Најбољи резултат остварила је Елена Стевановић, која је наступала за јуниорке, а она је још кадеткиња.

„У Нитри сам била пре 23 године као такмичарка, а сада као тренер и драго ми је што смо остварили добре резултате. Сво троје наших чланова је оправдало позив и подстрек за остале чланове нашег клуба да могу бранити боје Србије, што је свакако круна каријере сваког такмичара“, каже Јелена Живановић.

Елена Стевановић је велики таленат и ако јој се обезбеде бољи услови може бити једна од најбољих стелаца у Србији. „Имам одличне тренере Ратомира Радуловића и Јелену Живановић и овај резултат у Словачкој је подстрек за бољи рад. Наравно да је сваком спортисти жеља да се једног дана нађе у сениорској селекцији Србије и то би била круна каријере“, каже тиха Елена.

Александар Радосављевић, председник клуба, својски се труди да обезбеди немала средства за све чланове клуба. „Стрељаштво није комерционални спорт и није лако изнаћи немала средства, али ја се морам захалити челницима ЕПС-а и ГО Лазаревац која нам помажу, а ја јавно позивам и неке приватнике да нам помогну. Наша стрељана је мала да би примили већи број рекреативаца од којих би убирали нека средства. Мали број термина ремети и рад наше такмичарске селекције. За Елену је сада потребна квалитетнија опрема, само јакна и ципеле уз пушку коштају скоро 5000 евра. Она је велики таленат и ако изнађемо средства за њен несметани напредак могу се надати да за наредне олимписке игре буде у саставу Србије“, каже Радосављевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *