175 породица у Лазаревцу добило ваучере од по 5 хиљада динара

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин и надбискуп београдски и председник Каритаса Србија, Станислав Хочевар, посетили су Центар за социјални рад у Лазаревцу, где су присуствовали подели поклон-ваучера материјално угроженим породицама које су корисници бесплатних оброка.

Министар Вулин захвалио се на помоћи организацији “Каритас” и нагласио да они не помажу од случаја до случаја већ су увек ту када је потребно, како у периоду мигрантске кризе тако и сваки пут када је помоћ била потребна локалном становништву.

“Та пракса наставља се и данас, када је помоћ издвојена за 603 породице у Београду, док ће у Лазаревцу 175 породица добити ваучере у вредностиод 5 хиљада динара које ће моћи да потроше на оно што је њима потребно” – истакао је Вулин.

Он је рекао да се на овај начин чува се оно о чему Министарство рада посебно води рачуна, а то је достојанство људи којима се пружа могућност избора. Достојанство је било оно што је разликовало државу Србију у поступању како према мигрантима током мигрантске кризе, тако и данас, према људима који су у невољи и којима је помоћ потребна – поручио је Вулин.

Он је навео да Влада Републике Србије у марту исплатила 1.222.000.000 динара новчане социјалне помоћи, као и преко милијарду динара дечијег додатка што је помогло више од 356.000 малишана.

“У марту месецу исплаћено је преко 600.000.000 динара родитељског додатка за 60.000 породица и 62.000 деце. Ниједно социјално давање није каснило нити је инфлацијом умањено” – рекао је Вулин.

Акција поделе ваучера социјално угроженом становништву једна је у низу акција у име дугогодишње и успешне сарадње организације “Каритас” и Градског центра за социјални рад у Београду.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *