Потписан уговор за изградњу затвореног базена у Лајковцу

“Користим прилику да честитам ЈП Дирекција за уређење и изградњу, директорки овог јавног предузећа Марини Петровић, општинској управи, тендерској комисији и председнику комисије за планове који су обавили један заиста велики посао и, на основу спроведеног тендера, указали поверење предузећу Алекс инжењеринг из Београда. Велики подухват је пред њима и уверени смо да ће сходно референцама које је ово предузеће приложило на конкурсу за овај пројекат, испунити наша очекивања, и да ће, онако како смо и најавили, следеће године у јануару, на Богојављење, Лајковчани имати прилику да пливају за Богојављенски крст”, рекао је председник општине Лајковац, Живорад Бојичић.

Према уговору, рок за изградњу базена у Лајковцу је од 120 до 210 календарских дана, услуга израде пројектне документације, која је предмет овог уговора, износи укупно 10.800.000 динара, а укупна вредност изградње затвореног базена износи 235.440.000 динара. Локација затвореног базена биће спортско-рекреативна зона.

“Ми ћемо са овим капиталним објектом, заокружити нашу спортско-рекреативну зону која се простире на 22 хектара. На једном месту биће све што је неопходно. Уз постојеће објекте, ту ће бити и фудбалски терен са вештачком травом, чија изградња ће почети за 15-30 дана, ту су, наравно, и школска зона, вртић, Дом здравља, а тениски терени би требало да буду завршени за месец и по дана и Лајковац ће имати нешто на чему ће моћи да му позавиде много већи градови”, додао је Бојичић.

Димензије већег, од два базена колико ће се налазити у једној затвореној хали, биће 25х33 метра, док ће други базен бити исте ширине, али нешто краћи.

“Уз базене ће се налазити, практично, сав неопходан пратећи простор који иде уз овакав тип објекта. Дакле, један улазни простор, простор за гардеробу, тушеви, а сам део око базена биће простор где ће рекреативци моћи да се одмарају. Један део објекта ће моћи да се отвара по потреби и биће повезан са спољашњом средином, а с’ обзиром да ће претежно млади бити корисници овог објекта, на галерији ће постојати простор са кафе баром за мали одмор. Предвиђен је и простор за лекара”, изјавила је након потписивања уговора, заменик директора фирме Алекс инжењеринг из Београда, Љиљана Обрадовић.

Укупна површина целог објекта износиће 3.000 квадратних метара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *