Потписан нацрт коалиционог споразума у Лајковцу

У преговорима, које су претходних дана обављали представници ове коалиције у Лајковцу кроз седам чланова споразума усаглашени су заједнички планови и циљеви ове коалиције.

“Од 2001. године активно учествујем у скоро свим преговорима за формирање локалне власти у Лајковцу и могу слободно да кажем да су ово преговори који су најкраће трајали. За три дана, ефективно по сат, сат и по времена смо преговарали и за неких, највише 4-5 сати смо успели да направимо коалициони споразум. Сматрам да смо направили најбољи могући договор за функционисање општине Лајковац у наредне 4 године”, рекао је председник ОО ДСС-а и потписник нацрта коалиционог споразума испред Патриотског блока, Ранко Филиповић.

Испред лајковачких социјалиста, коалициони споразум је потписао заменик председника привременог органа ОО СПС-а, Јагош Лончар.

“Ми хоћемо да испоштујемо вољу већине грађана Лајковца, а то су оних 4.500 људи који су дали подршку листама које представљамо. Имамо већину, а математичка већина је 18 од укупно 35 одборника. За разлику од противничке стране математику знамо и то смо показали на поновљеним изборима на бирачком месту број 1. Ми сарадњу, коју смо остварили у оквиру припрема за те поновљене изборе, настављамо. Имамо заиста веома коректну сарадњу и добру организацију и то смо и показали”, рекао је Лончар.

Свој оптимизам да ће ова коалиција оправдати поверење грађана Лајковца, изнела је и председница ОО ДС, Косана Грчић.

“Ми од вечерас преузимамо велику одговорност, да испоштујемо све активноси и све планове које смо обећали нашим грађанима у предизборној кампањи. У будућности ће нашу општину водити млади и образовани људи на челу са г-дином Мирком Марковићем и сигурна сам да ће грађани Лајковца бити задовољни и да ћемо оправдати поверење које нам је указано. Трудићемо се да све оно што смо обећали у предизборној кампањи и испунимо”.

Вршилац дужности председника ОО СРС Лајковац, Раде Радовановић, се након потписивања коалиционог споразума захвалио коалиционим партнерима на подршци и одличној сарадњи.

“ОО СРС Лајковац је имао доста проблема пред изборе. Кренули у озбиљнију причу свега неких месец дана пред изборе јер је претходни председник општинског одбора напустио странку и распустио све месне одборе. Некако смо успели да се консолидујемо, да пређемо цензус уз помоћ наших коалиционих партнера и трудићемо се да помогнемо колико год будемо могли и да у потпуности испоштујемо коалициони споразум који смо данас потписали”, закључио је Радовановић.

Потписници коалиционог споразума истичу да нико од њих није добио ниједан позив из табора лајковачких напредњака о прављењу, евентуалне, будуће коалиције, ни након избора који су одржани 24. априла, а ни после поновљених избора на бирачком месту број 1, 30. априла. Наводе и то да се на одборнике са њихових листа врше огромни притисци, не би ли се приклонили коалицији окупљеној око СНС у Лајковцу, али и тврде да нико од одборника ове коалиције неће попустити под уценама и претњама. Управо због тога, из ове коалиције најавњују потписивање још једног документа.

“Свих 18 одборника наше коалиције, у наредних пар дана потписаће документ који ћемо користити за прве тачке дневног реда на конститутивној седници. Са свим одборницима смо у свакодневној комуникацији и кад то кажем не мислим само на првих 18, већ и на одборнике који ће ступити на ту дужност уместо одборника који ће уступити своја места са одласком на функције председника општине, заменика председника општине, за чланове општинског већа и остале неспојиве функције са местом одборника”, додао је председник ОО ДСС-а Ранко Филиповић.

Из будуће владајуће коалиције у Лајковцу поручују да ће конститутивна седница скупштине општине Лајковац бити одржана у наредних 10-ак дана.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *