Распевано друштво Центра за културу

– Репертоар који ми изводимо углавном чине обраде популарних поп-рок мелодија, а деца сама бирају свој репертоар, каже корепетитор Ивана Јовановић.

„Хор је до сада имао више наступа. Били смо на већем броју концерата, учествовали смо на Сајму туризма у Београду као гости ТО Лазаревац а недаввно смо били гости на концерту хора КЦ Хаџи Рувим у Лајковцу.

Хор има и своју музичку пратњу. Реч је о ученику лазаревачке гимназије Небојши Радовановићу,  који нас прати на гитари.  Хор је мешовитог типа и у њему су и дечаци и девојчице. Број полазника из месеца у месец расте, на почетку нас је било осморо а сада нас има 18“, каже Јовановић.

Пријем нових чланова је константан, а могу нам се придружити деца узраста од 6 до 14 година. 

Чланица хора, Теодора Каменица каже да је у хору четири месеца и да је веома задовољна и другарима и професорком ,али пре свега избором песама које изводе. Њен фаворит је веома популаран бенд са простора бившр Југославије, „Плави оркестар“.

Милица Ратковић, у хору је од октобра прошле године. Највише воли да пева „Даире“, групе „Смак“, а текстове песама научи, каже, за само један дан. Пред наступе нема трему, а наступала је у Београду и Лајковцу.

Елена има 7 година и одушевљено прича о свом искуству.

– Лепо ми је на хору, идем од марта, научила сдам пуно песама а омиљена ми је „Газим кроз ноћ“.  У почетку сам имала трему али сада више немам , каже ова млада дама, која се, када је њена будућност у питању ипак определила да уместо певачице буде учитељица, што јој ми од срца и желимо.

Јана има 6 година и најмлађа је чланица хора. Није јој тешко да учи текстове и долаази на пробе, а омиљена песма јој је „Музика на струју“. Воли да пева хитове Индиле , каже да зна француски а оно  што је изненадило је чињеница да Јана кад порасте жели да буде певачица. Девојчице њених година ретко се опредељују за ову профессију…шалимо се , наравно. Јано, само напред!

Катарина има 11 година и у овом „послу“ је од самог оснивања хора.

– Супер ми је овде. Стекла сам и нове пријатеље, пробе нису напорне, није досадно,лако се уче текстови а моја омиљрена песма је „Небо једино зна“.

Своје импресије  пренели  су нам и Тара, Милица, Александра  и Димитрије, а сви они заједно позвали су своје вршњаке да им се придруже.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *