Конкурс за избор директора ЕПС-а вероватно ће бити поништен

Како је наведено, конкурс би могао бити поништен јер се пријавио мали број кандидата који испуњавају услове и могу да одговоре задацима пред тим јавним предузећем, међу којима је и отпуштање вишка радника.

На конкурс се јавило 15 кандидата, од којих само неколико има биографије које одговарају условима конкурса и плановима реструктурирања ЕПС-а.

По сазнању Блица, садашњи вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Милорад Грчић није међу кандидатима, што је сигнал да ће конкурс бити поништен.

Процене су да ће Грчићу мандат бити продужен, како би окончао отпуштање 1.000 радника ЕПС-а.

Председник Надзорног одбора ЕПС-а Бранко Ковачевић за Блиц је рекао да је избор новог директора тог предузећа у застоју и да још није именована конкурсна комисија.

Он није могао да каже да ли ће комисију именовати влада у техничком мандату или нова влада.

Конкурс избор генералног директора ЕПС-а је објављен 23. марта, а месец дана је био рок за подношење пријава.

Влада Србије је почетком марта сменила генералног директора ЕПС-а Александра Обрадовића који је на ту дужност био изабран на конкурсу на који се јавило више од 70 кандидата.

За вршиоца дужности генералног директора ЕПС-а средином марта именован је Милорад Грчић, функционер Српске напредне странке. Грчић је до тада био директор Канцеларије за друштвено одговорно пословање ЕПС-а, а претходно генерални директор Рударског басена Колубара.

По писању медија, Грчић је сменио руководиоце у ЕПС-у који су били кадрови бившег директора Обрадовића.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *