Небoјша Стефановић у посети ГО Лазаревац

Стефановић се кроз разговор са мештанима и домаћинима упознао са проблемима са којима  се ови људи суочавају, а највише се разговарало о пољопривреди .

 

Породица Стевановић из Дудовице, засеока Маринац , већ 30 година бави се узгојем свиња и обрађује 30 хектара земљее.

– То је нешто што држава препознаје као важно, рекао је Стефановић. Наш задатак је да, као што смо у овој години определили 1.7 милиона евра за подршку малим и средњим предузећима , тако морамо да нађемо још средстава и још фондова  да подржимо људе као што су ови. Овде постоји још празних фарми, а само ово домаћинство би могло да ради више на узгоју када би имали још подстицаја и новца који би дошао од државе. Због оних који су у претходних десет година водили земљу, сточни фонд нам је на нивоу из 1910. године, каже Стефановић. 

– Желимо да људи остану овде и да се бавее приватним послом  и само ако разумемо да уједињени у идеји да се више и боље ради , да се више инвестира и више улаже можемо да ојачамо читаву земљу.

Након Дудовице, Стефановић је, заједно са предсдедником ОО СНС Лазаревац Бојаном Стевићем , разговор са грађанима наставио у главној, Карађорђевој улици у Лазаревцу а потом обишао МЗ Велики Црљени.

– Желим да вас замолим за подршку да се изборимо на овим изборима да ова земља буде заиста место где ће се свакога дана живети боље и где ће те се  ујутру будити задовољни и срећни зато што имате посао, зато што знате где ће вам расти деца и зато што сте безбедни, поручио је Стефановић окупљеним грађанима.

– Наша борба против сиромаштва је снажно покренута у Србији. Један од сегмената те борбе, коју водим и сам,  јесте борба против корупције. Корупција је оно зло које новац који нам је потребан за школе, за болнице, за путеве, за нова радна места, за нашу будућност, неки људи отимају и стављају у своје џепове. Са тим мора да се стане. Зато смо и покренули акцију у којој и полиција и тужилаптво раде онако као увек треба да раде, а на жалост нису. Онај ко се огрешио о Закон, ма ко он био, мора за то да одговара, рекао је Министар унутрашњих послова Републике Србије и потпредседник Главног одбора СНС, Небојша Стефановић.

– Наш посао је да стварамо нова  радна места. То је најважнији задатак и за општине и за град и  за републику.

Лазаревац  мора да има више инвестиција и републичку Владу предвођену Вучићем који ће водити рачуна о сваком насељу, каже он.

Стефановић је захвалио пензионерима, чији је труд и рад, како је рекао, створио све ово што имамо али и што су се у реформама понашали херојски и помогли да земља стане на своје ноге.

– Данас имамо значајно мање незапослених него што смо имали раније . Са 26, 7 стопа незапослености је палаа на 17 посто али још морамо да  је обарамо. Буџетски дефицит је сада 3 а био је 8 и 9 посто,  и за то дугујемо велику захвалност пензионерима који су у томе помогли.

Своје обраћање Стефановић  је закључио  слоганом СНС, позивајући грађане да изађу на изборе.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *