Железничар победник првог зимског турнира

У првом мечу у борби за треће место, екипа Бродарца тек након једанаестераца савладала српсколигаша из Тополе. У првом полувремену неколико изгледних прилика екипе Карађорђа али и пар одличних одбрана Нилолића.

У нaставку, прво су се радовали фудбалери Бродарца, који су повели после добро изведене полуконтре. Пуровић је изашао сам исппред Минића и лобом донео радост својој екипи. Екипа из Тополе поравнала је резултат у 84. минуту када је Марковић добро циљао и погодио доњи десни угао Николића.

Код извођења једанаестераца за екипу Бродарца сви су били прецизни, а Јовановићев шут Николић је успео да одбрани и донесе својој екипи пехар за треће место.

У финалу лајковачки дерби пун нервозе, али заслуженог тријумфа дизелке. У 23. минуту једанаестерац за дизелку у гол претвара Недељковића. Екипа Задругара могла је стићи до поготка у 30. минуту када је Немања Марковић протутњао по левој страни, али његов ударац је прошао крај гола дизелке.

У 37. минуту судија Костадиновић досудио је индирект за Железничар јер је голман Задругара Марковић дуго држао лопту у свом поседу, а поклон екипа Железничара је искористила поготком Владе Симића.

У другом делу меча још два једанаестерца, оба за Задругар, али је блистао голман Марко Николић. Прво је одбранио удараца са беле тачке Немањи Марковићу, судија је поништио одбрану, лопту је на пенал наместио Ђурић, али је шутирао крај гола. У 71. минуту поново је показано на белу тачку, али је шут Небојише Марковића Николић сјајно одбранио.

На крају турнира председник ОФС Лазаревца Марко Ранковић уручио је победнички пехар капитену Железничара Николи Сим ићу.

БРОДАРАЦ — КАРАЂОРЂЕ 1:1(0:0) 6:5

Гледалаца 50    судија:Марко Вукићевић(Лазаревац)

Пуровић 53(Б) а Марковић 84 за Карађорђе

стрелци из једанаестерца Вуковић, Обрадовић, Јандрић, Пуровић и Павловић за Бродарац, а Качаревић, Митровић, Маринковић и Марковић за Карађорђе

БРОДАРАЦ: Николић Анђелковић Благојевић Вуковић(Бјелобрн) Драча Јандрић Павловић Обрадовић Вуковић Обреновић Пуровић

КАРАЂОРЂЕ: Минић Митровић Килибарда Раденковић Качаревић Живковић Додеровић Секулић Живановић Ђорђевић Вукајловић играли су још:Јанићијевић Миленић Јовановић Маринковић Вишњић

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЗАДРУГАР 2:0(2:0)

Гледалаца 250    судија: Бранко Костадиновић (Лазаревић)

Николић 23 (јед) В.Симић 37

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Николић Кремић Спасеновић Радојичић Н.Симић Младеновић Миловановић В.Симић Плећић Недељковић Софронић играли су још: Спасојевић Мандић Бихорац Јеремић Стојановић

ЗАДРУГАР: С.Марковић Симеуновић Новаковић Нем.Марковић Ашковић Гајић Ник.Марковић Спасојевић Јеринић Неб.Марковић Стијеља игра ли су још; Раденовић Стејанић Ђурић Јефтић Спасић Милић Бојичић

                                                                         

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *