Због празне касе препустили место у Првој београдској лиги

Што се слутило то се обистинило. Челници Слободе из Стубице прваци Прве општинске лиге Лазаревца одустали су од такмичења у Првој београдској лиги од јесени.

„Уважили смо став челника Слободе да немају довољно средстава за такмичење у Првој београдској лиги. Одмах смо позвали челнике клубова који су били у врху, али само су челници Шумадије из Малих Црљена прихватили све услове и они ће бити нови чланови Прве београдске лиге, наравно уз писмену сагласност клубова који су били боље пласирани“,  речи су председника ОФС Лазаревца Марка Ранковића.

Фудбалери Шумадије су опстанак у Првој општинској лиги Лазаревца остварили у последњем колу и свакако ће им бити потребно неколико добрих играча како би се равноправно борили са осталим члановима у новој лиги.

Иначе на потезу од само неколико километара, од јесени ће се у Првој београдској лиги такмичити Младост из Барошевца, Шумадија из Малих Црљени и Раднички из Рудоваца па се очекују занимљиви комшиски дуели.

Да се подсетимо, да су фудбалери Слободе из Стубице освајањем првог места у Првој општинској лиги Лазаревца изборили су пласман у Прву београдску лигу група Б. Стубичани су убедљиво освојили прво место са 19 бодова предности над другопласираном екипом Бистрице.

У 22 кола забележили  су 18 победа један реми и само три пораза уз импозантну гол разлику 84:30.

Тренер Слободе Жикица Стаменковић је задовољан освајањем првог места после две године рада, јер је у клуб пре две сезоне дошао да их спасе испадања.

Иначе, Слобода је један од ретких лазаревачких клубова која нема терен, па играју на терену са вештачком подлогом у Лазаревцу. Клуб се финансира од донација неколико заљубљеника у фудбал, од којих су најагилнији председник Предраг Живковић, некадашњи голман Драган Благојевић и Миодраг Филиповић који после сваке утакмице играче части печењем. Слобода је клуб који је сто посто аматерски, али клуб који има нешто што много богатији немају.

Остварени велики успех највероватније неће бити преточен у такмичење међу београдским прволигашима због празне клупске касе.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *