Завршена јесења сезона за лајковачке фудбалере

Окончана је фудбалска јесен у којима су наступали клубови са лајковачке територије.

У Српској лиги група Запад титулу јесењег правака заслужено су освојили фудбалери Слоге из Пожеге који су у последњем колу јесење сезоне декласирали лајковачку дизелку са 7:0. Фудбалери Железничара јесен су окончали на 13. месту са 22 освојена бода. Пласман је покварен у другој  половини јесени, јер су у последњих шест кола јесени освојили само два бода, па ће морати добро да се спреме, али и појачају, како би остали међу српсколигашима.

У Колубарско-Мачванској зони титулу јесењег првака освојили су фудбалери Рађевца из Крупња, а два лајковачка представника одиграли су последњи меч јесени без голова 0:0. Задругар је угостио Рубрибрезу. Оба клуба могла су остварити и бољи пласман, нарочито Задругар који је пре почетка јесени најављивао место међу водећима, а јесен окончао на 11. месту. Дебитант у зони Рубрибреза је на претпоследњем месту, јер им је одузето девет бодова због сумње у резултат једног сусрета, па имају мале шансе да остану у лиги. Ипак, није искључено да им се бодови врате, па самим тим имају реалне шансе да се и наредне године нађу међу зонашима.

У Колубарској окружној лиги дебитант Стрмово 1968 је убедљиво освојио прво место и већ могу стварати тим за зону наредне године. Димитрије Туцовић из Ћелија је оствајањем другог места потврдио да је то један од наjстабилнијих клубова под окриљем ОФС Лајковаца. Пепељевац је у златној средини, а ОФК Јабучје је у доњем делу табеле и мораће да се добро спреми како би у пролећној сезони одиграли боље и обезбедили опстанак.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *