Чибутковица – мало село са великим срцем за Мињину шансу

Фејсбук страницу „ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА-БУДИХУМАН.12“ 2015. године направио је Влада Радосављевић са циљем да прикупи помоћ за брата Милоша који је за непуна четири месеца, услед дијабетеса, изгубио вид. Лазаревчани су се брзо одазвали, скупљено је 4.000 евра, међутим операција у руској клиници „Свети вид“ није била успешна. Ипак, Радосављевић је наставио да се бави хуманитарним радом.

Пре четири месеца активирао је Инстаграм налог под називом „БУДИХУМАН.12-ЧИБУТКОВИЦА“, баш у тренутку када је цела Србија прикупљала новац за Лану Јовановић. „Ми смо се укључили и поставили кутије по локалима у Чибутковици, Дудовици и Жупањцу. Требало је прикупити 2,5 милиона долара, а ми као ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА-БУДИХУМАН.12-ЧИБУТКОВИЦА на рачун Лане Јовановић уплатили смо близу 42.000 динара. Сада смо се одлучили за хуманитарну акцију ‘За Мињину шансу’ и за мање од месец дана на рачун Миње Матић уплатили смо 79.598 динара“, каже Радосављевић.

Како би Миња отпутовала у Америку на даље лечење потребно је издвојити 2,4 милиона долара, од чега је већ прикупљено више од 70 посто новца. „Искрено се надам да ћемо ускоро, заједничким снагама, победити у овој животној утакмици ‘За Мињину шансу’, да Миња коначно своје детињство проведе као сва остала деца и да више никада свој креветац не замени болничким креветом, инфузијама, инхалаторима….“, закључује Радосављевић и захваљује се свима који помогли.

Позивамо све хумане људе са пошаљу смс са садржајем 845 на 3030 и тако дају свој допринос.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *