Завршен тениски турнир у Лајковцу

Турнир је и ове године организовао ТК “Лајковац” на старим теренима, а најмлађи учесници турнира (јуниори), најпре су се надметали по групама, да би у самој завршници играли полуфинале и финале, док се у осталим категоријама играо класичан куп систем такмичења.

У јуниорској конкуренцији, победник овогодишњег “Lajkovac Open”-а био је Никола Савковић из Барошевца, који је у финалу убедљивим резултатом од 9:0 савладао Матеју Петронијевића из Лајковца.

Међу сениорима, најбољи је био Александар Ранковић, који је у финалном мечу био бољи од Матије Павловића са 2:1, по сетовима 2:6, 6:0 и 6:2. Код млађих ветерана, титулу освојену прошле године, одбранио је Влада Ковачевић из Лазаревца, победом над Душком Маринковићем из Лајковца, резултатом 9:3, а победник у категорији ветерана 50+, био је Миодраг Пешић из Ваљева, који је такође са 9:3, савладао Зорана Павловића из Лајковца.

“За осам дана трајања турнира одиграна су укупно 52 меча. Имали смо мало проблема са кишом па се два дана није играло, а неколико мечева је одиграно на тениским теренима у Стубици. Ове године смо имали више такмичара него прошле, имали смо и добру посећеност публике из Лајковца, али и из околних градова и места.

Све је протекло у фер и коректној атмосфери, а најзанимљивији меч је одигран у четвртфиналу млађих ветерана, када је након пуно преокрета и након 110 минута борбе, Драган Благојевић успео да победи Вељка Милановића са 9:8 (14:12 у супер тај брејку). Покровитељи и овогодишњег турнира су били општина Лајковац и Спортски савез општине Лајковац”, рекао је за Праве новине директор турнира Марко Биљић, изражавајући наду да ће наредни “Lajkovac Open” бити игран на новим тениским теренима у спортској зони Лајковца.

Сви учесници, од организатора су добили мајице са обележјима турнира, а награде и пехаре победницима и финалистима XV по реду “Lajkovac Open”-а, уручили су председник општине Лајковац Андрија Живковић, заменик председника Ненад Џајевић и члан Општинског већа Владан Костић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *