Успех лајковачког карате клуба „Димитрије Туцовић“

“За ових 9-10 месеци, колико клуб постоји, заиста имам пуно разлога да будем задовољан. Практично, сви такмичари који су дошли и које сам ја почео да припремам су већ на неким такмичењима освајали прва места, узимали медаље и дипломе. На једном турниру у Тополи нпр., девојчица од пет и по година, дакле једна од најмлађих, након само три месеца тренирања, узела је златну медаљу у катама. На пролеће смо били на једном јаком такмичењу у Чачку и тамо су деца освојила 5 медаља, а недавно смо узели медаље и у Беранама. Тамо је било заиста сјајно, била је промоција више борилачких вештина, ми смо одвели четворо такмичара и на том турниру смо упознали неке веома значајне људе из области борилачких вештина. Видели смо и једно обарање рекорда у разбијању блокова и улазак у Гинисову књигу, и то је сигурно једно лепо и значајно искуство за децу”, рекао је за наш лист тренер КК “Димитрије Туцовић”, носилац црног појаса 4. Дан, Миодраг Мија Јевтић.

Истичући да овај карате клуб тренутно има 12-13 чланова, Миодраг додаје да очекује да ће врло брзо број деце порасти на 15-20, што је, према његовим речима, оптималан број да би се постизали одлични резултати.

“Очекујем да ћемо већ за две године имати вансеријске такмичаре. Каратеом се бавим од 1979. године, а тренер сам скоро 30 година, и жеља ми је да своје вишедеценијско искуство, кроз овај клуб, пренесем на децу која воле карате. Што се тиче доделе звања, ту сам мало ригорознији јер кад дете заврши осми разред нпр. па онда, због средње школе, оде у неки други клуб, мора да има довољно знања и да, и себе, и овај клуб представи на прави начин. Најлакше је узети новац за полагања, дипломе и појасеве, али није суштина у томе. Постоји програм по коме радимо и за сваки појас се мора више знати. На тренингу видим да ли деца заслужују одређене појасеве или не и тек кад су потпуно спремни, организујемо полагање. Морам да похвалим и родитеље деце. Немају никакве нереалне амбиције и захтеве, и заиста имамо одличну сарадњу. Сарадњом са локалном самоуправом сам, такође, задовољан. Помажу нам у складу са могућностима и околностима јер ми смо ипак јако млад клуб”, додао је Јевтић.

Тренинзи КК “Димитрије Туцовић” се одржавају три пута недељно: уторком, четвртком и суботом, а месечна чланарина износи 1500 динара. Наредно такмичење, које очекује каратисте овог клуба је Куп Србије, који ће у новембру бити одржан у Пожаревцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *