Стефана Пакић сјајна у пласману Србије на Европско првенство

Талентована Лајковчанка Стефана Пакић једна је од најзаслужнијих за пласман женске кадетске репрезентације Србије на првенство Европе 2020 у одбојци. Наша репрезентација састављена од одбојкашица рођених 2004. и млађих победила је на Првенству Балкана у турском граду Баликесиру, које је уједно и квалификациони турнир за Европско првенство. Изабранице Јове Цаковића супериорно су освојиле турнир, уз само један изгубљени сет, победивши Грчку, Румунију, Бугарску и актуелног балканског првака Турску. У последњој утакмици, одиграној прексиноћ, Србија је нанела први пораз Турској и то са 3:0, а Стефана Пакић је уписала 10 поена. Против Грчке остварила је 18, против Румуније 16, а против Бугарске 9 поена, тако да је други поентер наше репрезентације, после Александре Узелац.

Стефана Пакић је рођена 2004. године и ученик је прве године Гимназије у Обреновцу, где тренутно наступа за суперлигаша ТЕНТ. Игра на позицији примача, висока је 178 цм. Каријеру је почела у ОК Железничар, од 2016-2018. била је у пионирској селекцији Црвене звезде, од сезоне 2018/19. игра за обреновачки ТЕНТ.

Као капитен пионирске екипе ОК ТЕНТ у мају 2019. подигла је пехар државног шампиона, док је у јуну исте године са кадетском екипом освојила сребрну медаљу на државном првенству. Тренутно је капитен кадетске и јуниорске екипе ТЕНТ-а и најмлађи играч првог тима обреновачког суперлигашa, дебитовала је са 14 година. Као члан пионирске репрезентације Србије на Европском првенству у Италији јула ове године била је најбољи сервер и други поентер првенства. На Балканском првенству 2018. и 2019. године изабрана је у идеални тим првенства и проглашена за најбољег примача.

PR агенција „Приступ“

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *