Сребро за Марка Ранковића на Првенству Србије у полумаратону

Археолошки парк Виминацијум у Костолцу, који је током викенда био домаћин појединачног Првенства Србије у полумаратону за сениоре и сениорке, окупио је 46 такмичара и такмичарки из 22 српска атлетска клуба.

У мушкој конкуренцији, одмах иза победника Огњена Стојановића, са само шест секунди заостатка стигао је лазаревачки атлетичар Марко Ранковић и тако заузео друго место. Ослабљен имунитет и недовољно времена да се припреми за ово такмичење нису спречили Ранковића да оствари завидан резултат.

Како наш суграђанин истиче, ово је друго најбоље време на полумаратону које је остварио у целој каријери. Стазу у дужини од 21,1 километар претрчао је за 1 сат, 9 минута и 50 секунди. „Током полумаратона било је јако сунце, а с обзиром и на валовиту стазу, време које сам постигао је веома добро. Од самог почетка па све до 18. километра сам држао водећу позицију, када ме је заобишао клупски колега из Београдског тркачког клуба, Огњен Стојановић, који је трку завршио на водећој позицији. Посебно ми је драго што сам део пројекта BRC PRO TEAM, јер смо на овом такмичењу, као и на Београдском маратону показали да смо најбољи тркачи на дугим стазама које ова земља има“, прича Ранковић са поносом.

Како објашњава, следећа значајнија такмичења на којима ће учествовати су полумаратон у Загребу и маратон у Љубљани, уколико не буду отказана због епидемиолошке ситуације.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *