Са терена у моду

Ивана Бобић је од малена јурила за лоптом, а већ са 13 година постала је стандардна играчица ЖФК ЛАСК-а из Лазаревца.

Док су се девојчице играле са луткицама, она је са дечацима играла фудбал: „У петом разреду физичко ми је предавао Дарко Стојановић који је пар година пре тога основао женски фудбалски клуб и брзо сам се уписала – то је било 2006. године. Од 2008. до 2012. сам била чланица кадетске и омладинске селекције Србије, одиграла сам око 50 утакмица. Врхунац је био Европско омладинско првенство у Турској 2012. године и то је била прва генерација Србије која је изборила пласман на Европско првенство“.

Што се тиче преласка у Црвену Звезду, Бобић каже: „Сео клуб ЛАСК је прешао у Црвену Звезду, то је била нека фузија 2011. године. За Црвену Звезду сам одиграла 300 утакмица, имала преко 100 асистенција, дала 50 голова, а играла сам задњег везног играча. Срећна сам што сам била део звездине породице и што сам имала част да неке мечеве одиграм и на Маракани. То је посебан осећај који је тешко описати“.

Она је сада члан Колубаре, има велике шансе да се пласира у Супер лигу, а полако се укључује у тренерски позив са млађим селекцијама, док је мода друга љубав. „Док сам професионално играла фудбал о томе сам само маштала, сада сам се више посветила модним дизајном. Желим да људима око себе подигнем свест у поновној употреби ручне израде. Након неколико година моје име у Лазаревцу упоредно повезује модни дизајн и фудбал. Врлина која ме прати кроз живот је упорност, то је управо оно што ми је помогло да се изборим за обе љубави које волим. Моја породица и пријатељи се шале да сам пре подне за машином и шијем, а после подне на терену“.

Ивана Бобић је апсолвент на ДИФ-у, а како каже, факултет ће јој помоћи да буде бољи тренер. Такође, са многим изграчицама се чује. „Милица Мијатовић је у Аустралији, Јована Дамњановић у Бајерну, Ана Попов у Лондону, Јована Чубрило у Аустрији, Ивана Дамњановић у Америци. Све ове играчице су почеле у Ласку. Путем друштвених мрежа се чујемо и многе моје другарице наручују неке од мојих модних креација, па се могу похвалити да моје креације шетају целим светом“, насмејано је испричала своју причу Ивана Бобић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *