Промена на клупи Железничара

Уместо Мирјане Мусулин одбојкашку екипу ће у новој сезони водити Бранко Ковачевић који је последњих пет сезона са пуно успеха радио у грчком Олимпијакосу са којом је освојио пет титула, исти број Купа Грчке и један Челенџ куп.

„Жеља ми је да подигнем ниво одбојке не само у Железничару, већ и у Србији и зато сам одлучио да ангажујем Ковачевића који се доказао у иностранству, а ради и са репрезентацијом. Његовим ангажовањем желим да подигнем квалитет одбојке у Србији и да клубови направе боље резултате на евросцени. Ковачевић је тренер који је стваралац и верујем да може у догледно време подићи ниво наше клупске одбојке. Волео бих да се у нашу одбојку врате још неки квалитетни тренери како би се наша лига нашла међу бољима у Европи, јер и Србија има доста квалитетних млађих играчица које само треба избрусити и наредних година да наставе успех и на клупској и репрезентативној сцени“, речи су Живорада Лазаревића председника Железничара.

Први трофеј Куп Србије у Лајковац је стигао када је на клупи била Светлана Илић под руководством Маријане Мусулин. Освојена су прошле године сва три трофеја на домаћој сцени Куп, прва титула и Супер Куп, а у клубу се надају да ће у новој сезони Железничар бити најбољи клуб у Србији.

„Ја се захваљујем свим тренерима који су радили до сада. Уз сениорски погон остали смо у одличним односима и свима су отворена врата нашег клуба, а неће бити изненађење да једног дана неко од њих поново дође у наш клуб“, каже Лазаревић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *