Општина Лајковац прима пет приправника

Данас је одржана 117. седница Већа општина Лајковац, на којој је, између осталог, разматрана и тачка која се односи на приправнике у општини Лајковац. Конкурс ће и ове године бити расписан, а одвојена су новчана средства у износу од 2,3 милиона динара, рекао је након седнице Већа председник општине Лајковац Андрија Живковић. По јавном позиву биће примљено пет приправника.

Веће је усвојило и Извештај о реализацији Програма коришћења средстава од новчаних казни за прекршаје и привредних преступа предвиђених прописима о безбедности саобраћаја за 2019. годину. Од ових средстава 600.000 динара је издвојено за поделу 77 аутоседишта, а у току је и конкурс за поделу аутоседишта за ову година који траје до 1. јуна.

Током протекле године од ових средстава финансирано је постављање осам лежећих полицајаца, два саобраћајна огледала, као и наставак изградње пешачке стазе у Рубрибрези. Прошле године урађен је елаборат за видео надзор за насељено место Лајковац. Осим тога, постављено је шест трептача, набављена је вертикална и хоризонтална сигнализација, постављена су четири аутобуска стајалишта, два у Јабучју, два у Непричави. Готово три милиона одвојено за одржавање коловозне конструкције и 500 хиљада динара за опремање саобраћајне полиције.

Чланови Већа разматрали су и Извештај о коришћењу средстава остварених продајом имовине у поступку приватизације у 2019. години, према ком је укупан износ од милион и 90 хиљада динара опредељен и утрошен на завршетак амфитеатра у ОШ „Миле Дубљевић”.

У уторак, 26. маја биће одржана 35. седница Скупштине општине Лајковац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *