Припреме боксерске репрезентациjе при краjу

Атмосфера у екипи jе на завидном нивоу и селектор Стеван Пашћан задовољан jе залагањем свих репрезентативаца. У недељу jе био слободан дан за тренинге, па су предусретљиви домаћини чланови БК Лазаревац обезбедили одлазак у Храм Светог Димитриjа где су посетили и костурницу посвећену палим борцима у Колубарскоj битки. Свешетеник Влада jе у краткоj беседи испричао о Колубарскоj битки, а уприличио jе и молитву за репрезентативце и пожелео им пуно успеха у Софиjи.

Свештеник Храма Светог Димитриjа уручио jе селектору боксерске селекциjе Србиjе монографиjу града Лазареца са жељом да наши наjбољи боксери остваре добре резултата на Европском првенству у Софиjи коjе ће се одржати од 6. до 16. августа. “Будите храбри и одважни као и српски борци коjи су остварили велику победу 1914. године када су поразили далеко броjниjу и наоружаниjу Аустро-угарску. Сетите се предака и храброшћу и мудрошћу савладаjте ривале, али пре свега будите спортисти и поштуjте ривале jер у овоj костурници сахрањено jе и доста неприjатељских воjника.”, рекао jе свештеник Влада. Селектор Стеван Пашћан се у име свих боксера захвалио. “Ова посета нам много значи и ваше речи наши боксери ће, сигуран сам, дуго памтити и уверен сам да ће на наjбољи начин репрезентовати нашу земљу.”, речи су селектора Пашћана

После ручка репрезентативци су посетили аква парк “Видик”, али и поред слободног дана сви чланови националне селекциjе су изразили жељу да одрже у вечерњим сатима тренинг. Драган Вељковић коjи ће на европском првенству наступати у категориjи 91+ jедини jе члан националне селекциjе коjи jе сам сносио трошкове за припреме. За остале колеге трошкове су покрили клубови осим за Александра Дреновака, коме jе Олимпиjски комитет Србиjе све платио jер jе био учесник Оj у Лондону.

“j поред свих проблема коjи су нас пратили обећавам у име свих такмичара да ћемо се потрудити да остваримо што боље резултате. Сматрам да jе велики успех ако се неки од наших боксера избори за учешће на Светском првенству, а потом и на Олимпиjским играма у Бразилу.”, речи су Крагуjевчанина Вељковића коjи већ три године наступа за немачки боксерски клуб “Шиферштат”. У вечерњим сатима у кафеу “Маркант” одржано jе боксерско вече “jспратимо орлове по медаљу” на коме су прикупљена и средства коjим би се ислатио jедан део припрема у Лазаревцу. БК Лазаревац постоjи само три године али jе доста урадио на полупаризациjи бокса и показали како се великим залагањем могу обезбедити квалтетне припреме за наше наjбоље боксере.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *