Предавање за фудбалске тренере

Било је присутно 25 фудбалских тренера из Лазаревца, Уба, Љига, Лајковца, а први човек тренерске организације Лазаревца Милан Миловановић није задовољан одзивом тренера из Лазареваца.

“Наравно да сам очекивао већи одзив тренера из наше општине, али сам задовољан што је дошло доста колега из околних места јер је тема занимљивa. И даље ћу се трудити да бар два пута годишње доведем еминентне стручњаке који ће своја богата знања пренети на све тренере”, кратко је рекао Миловановић.

Проф. др Марко Стојановић је изнео доста занимљивих предлога за физичку припрему екипа у нижим лигама и с правом на крају добио велики аплауз јер је бројним примерима показао како се могу припремати екипе.

„Ова предавања су ми драга јер се разликују од предавања на факултету, овде се увек посебно спремам јер неформална едукација те тера да се максимално посветиш јер не знаш која све питања можем добити и на прави начин одговорити. Правог микроциклуса нема јер то показују резултати врхунских екипа где одавно нема физичке припреме играча који су дужни да спремни дођу на почетак припрема и зато је погубно у нижим лигама примењивати програм рада професионалних екипа то сам сигуран води у неуспех. Утакмице служе за проверу ефекта тренинга, а велика је разлика раду са млађим категоријама и сениора. Код сениора на тренинзима се ради оно што екипа најбоље зна и то се примењује на утакмицама, а код млађих селекција треба радити оно што деца најмање знају како би се видео напредак. Џон Вуден је најбољи кошаркашки струњак у Америци је давно рекао да „УКОЛИКО СТЕ МАРЉИВИ, СРЕЋА ВАС ВИШ ПРАТИ“ и тога се држим и саветујем свима да се у спорту мора доста радити и само најупорнији и остваре своје снове”, рекао је прпф. др Марко Стојановић.

По окончању предавања развила се дискусија у којој су учествовали и тренери Јовица Пекар Дамњановић,Чедомир Мартић, Драгослав Магелан Радовановић, Верољуб Дуканац, Жарко Јовановић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *