Појединачно првенство Србије у боксу за млађе узрасте одржано у Лазаревцу (ВИДЕО)

Лазаревац је био домаћин од 27. до 31. маја првенства Србије у боксу за млађе категорије. Ово првенство организовао је Боксерски савез Србије и Боксерски клуб „Грејтест“ из Лазаревца, као и ГО Лазаревац.

Током три дана у 149 борби учешће је узело укупно 198 такмичара, а оборен је и рекорд по броју одржаних мечева, где их је у једном дану укупно било 54. Првенство Србије за млађе категорије свечано је отворио председник ГО Лазаревац Бојан Стевић коме је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин у знак захвалности уручио пригону плакету.

Иако је организација догађаја била напорна, све је протекло у најбољем реду, а резултати такмичара су одлични, истиче Немања Столић, тренер БК „Грејтест“. Лазаревачки боксери освојили су чак седам медаља – четири златне, једну сребрну и две бронзане.

Првак Србије до 35 килограма и најбољи пионир Првенства државе је Лука Реговић, кадетски првак Србије до 70 килограма је Петар Петковић, јуниорски првак Србије до 75 килограма је Адам Крстовић, јуниорски првак Србије преко 80 килограма је Сава Стевановић, вицешампион Србије до 70 килограма је Никола Цветковић, бронзани кадет до 40 килограма је Ђорђе Павловић, а бронзани кадет до 75 килограма Михајило Јовановић.

Као круна и награда за уложени труд БК „Грејтест“ добио је пехар за најуспешнији клуб првенства Србије на овом шампионату. Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *