ПД „Вис“ организује акцију „Шетамо за здравље – Јесени у сусрет“

Планинарски савез Србије и ове године организује планинарску акцију у оквиру Дана пешачења под слоганом „Србија хода – за корак ближе здрављу“. ПД „Вис“ из Лазаревца такође узима учешће у обележавању пешачења са својом традиционалном акцијом „Шетамо за здравље – Јесени у сусрет“.

У циљу промовисања здравих стилова живота, побољшања психичког и физичког здравља позивају се грађани општине Лазаревац да обележе Светски дан пешачења и изађу из затворених просторија на чист ваздух, поручују из овог планинарског друштва. Уместо масовних окупљања и полазака на пешачење, нашим суграђанима ће бити предочена стаза којом се може пешачити у сопственој режији, док ће чланови ПД „Вис“ ће бити постављени на стази као логистичка подршка.

Подсећамо да се и на ову акцију односе мере на груписање људи у групе мање од 30 особа и држање дистанце од два метра. ПД „Вис“ ће обележити своју стазу Полетарац у дужини од 7 км, поставити редаре усмериваче и информаторе о стази на свакој раскрсници. Шетаће се бреговима Дрена у залеђу Дрењанске цркве.

Члан ПД „Вис“ Јован Арсенијевић истиче да је по доласку потребно јавити се првом редару-усмеривачу и укључити се на стазу ходајући без задржавања, додатних окупљања и груписања грађана. Полазак је испред зграде општине Лазаревац у суботу, 12. септембра у периоду од 9 до 10 сати.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *