Одбојкашице Железничара друге у првенству Суперлиге

Синоћ су у последњем 18. колу у Обреновцу савладале ТЕНТ са 3:1, по сетовима 23:25, 25:17, 25:22, 25:15. У Жељи је бриљирала Јована Јовичић са 29 поена, а остале поене освојиле су: Станимировић 13, Гајић 10, Кутлешић и Вигњевић по 6 и Василева 4. Лајковчанке нису лако дошле до победе, а меч је преломио преокрет у трећем сету, када су после велике разлике за ТЕНТ-а од 17:10 сјајном серијом дошле до вођства од 21:19 и затим сигурно привеле тај период игре крају.

Железничар је други захваљујући и поразу Црвене звезде у Суботици од 3:1. Визура је прва са 49 бодова (17 победа), Железничар други са 42 (14), Црвена звезда трећа са 41 (13), а Јединство четврто са 38 бодова и такође 13 победа. Из Суперлиге испадају Срем из Сремске Митровице и Клек МД из Клека.

У четвртфиналу плеј-офа Жеља ће играти са седмопласираним панчевачким Динамом, а после очекиваног тријумфа састаће се са Црвеном звездом, с којом ове сезоне има лош биланс. Играће се највише три утакмице, а Лајковчанке су у предности јер ће два пута бити домаћини. Међутим, пре тога ОК Железничар очекује још један историјски тренутак. Лајковац је 3. марта (следећа субота) домаћин финала Купа Србије у којем ће одбојкашице Жеље у мечу са Црвеном звездом покушати да освоје први велики трофеј. Утакмица се игра у 19 часова, док ће се у мушком финалу од 16 часова састати Нови Пазар и Црвена звезда.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *