Одбојкашице Железничара освојиле Суперкуп

Након „дупле круне“, Одбојкашки клуб Железничар из Лајковца вечерас је освојио Суперкуп Србије, једини домаћи трофеј који им је недостајао! 

У хали на Бањици Жеља је сигурном игром победио Црвену звезду резултатом 3:0, по сетовима 25:20, 25:20 и 25:22. У рукама Иване Лазаревић нашао се победнички трофеј, који јој је уручио председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, док су медаље одбојкашицама и стручном штабу са великим задовољством уручили Живорад Лазаревић, председник клуба и Златко Петровић, члан Извршног одбора ОСС и секретар Железничара. Лајковачки одбојкашки клуб је трећи који је освојио Суперкуп Србије, до сада је то учинила Визура пет пута и једном Јединство из Старе Пазове.

Лајковчанке су доминирале већим делом меча, уз мало неизвесности у последњем сету. Најефикасније код победника Суперкупа биле су Митровић и Рајлић са по 11 поена, Гајић је освојила 10, Лукић и Чанак по 7, а капитен Ивана Лазаревић два.

Шеф стручног штаба Мирјана Мусулин прецизно је водила свој тим до новог великог успеха, правовремено реагујући изменама и узимањем тајмаута. У екипи Црвене звезде највише поена су освојиле Тасић и Таубнер – 16, односно 12 поена. Репрезентативка Тијана Mалешевић је уписала само два поена. Иако се утакмица играла у Београду, Жеља је све време имао гласну подршку својих око 300 навијача, од којих је већина организовано допутовала аутобусима.

Нека остане забележeно да су још један историјски успех лајковачког спорта оствариле: Александра Спасенић, Дуња Грујичић Ивана Лазаревић, Катарина Чанак, Нада Митровић, Милица Тошић, Николина Зарић, Сара Ранковић, Александра Гајић, Милана Рајлић, Александра Гаћеша и Николина Лукић. Стручни штаб: Мирјана Мусулин, Владимир Живковић, Марко Ивковић и Лазар Табаковић. Управа: председник Живорад Лазаревић, секретар Златко Петровић, Милан Јокић, Бојан Богдановић и други.

Фото: Одбојкашки савез Србије www.ossrb.org

PR агенција „Приступ“

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *