Oдбојкашице вратиле трофеј Купа Србије у Лајковац

После само годину дана паузе, након фантастично одиграног меча у финалу против Уба, одбојкашице Железничара вратиле су трофеј у Лајковац и трећи пут за четири године освојиле Куп Србије. Победнички трофеј из руку председника Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића примила је капитен Александра Гајић, док је за МВП играча женског финала проглашена Рада Перовић, дизач Железничара. Финале у обе конкуренције одиграно је у хали „Владе Дивац“ у Врњачкој Бањи, уз одличну организацију домаћина и Одбојкашког савеза Србије.

Жеља је победио Уб, тим који је доминирао ове сезоне, са убедљивих 3:0 (25-18, 25-19 и 25-22). Подигао се лајковачки тим „из пепела“ након испадања из првенственог плеј-офа и када је било најважније показао каквим квалитетом располаже. Деловала је екипа Бранка Ковачевића као фантастично наштимован оркестар, који је функционисао одлично у свим сегментима игре. Неизвестан је био само трећи сет, који је Железничар у финишу преломио у своју корист.

Тренер Бранко Ковачевић је највећи део утакмице одиграо са поставом: Бјелица, Савић, Миросављевић, Вујовић, Перовић и Батинић, уз честу асистенцију Кутлешићеве, што се показало као добитна комбинација. Одличан сервис и фантастичан блок, уз изузетне смечеве Ане Бјелице, били су пресудни за убедљиву игру тима из Лајковца, мада су одлично функционисали пријем и игра у одбрани.

Поени Железничара: Бјелица 16, Миросављевић 13, Батинић 11, Савић 6, Кутлешић 5, Перовић 4 и Узелац 1. Највише поена за Уб освојиле су Вулин 11, Медић 9, Тривуновић 7 и Ранковић 6.

Веома задовољан био је синоћ и човек који стоји иза још једног великог успеха Железничара, председник клуба и угледни лајковачки привредник Живорад Лазаревић, као и сви његови сарадници.

Трећи пут Куп Србије освојиле су одбојкашице: Вања Ивановић, Тамара Марковић, Барбара Батинић, Маја Савић, Александра Узелац, Нада Митровић, Ана Бјелица, Сара Ранковић, Александра Гајић, Милана Рајлић, Јована Миросављевић, Марина Вујовић, Аница Кутлешић и Рада Перовић. Стручни штаб: шеф Бранко Ковачевић, асистент Владимир Живковић, статистичар Лазар Табаковић.

У мушком финалу Рибница из Краљева победила је крагујевачки Раднички са 3:1.

Фотографије: Одбојкашки савез Србије

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *