Председница Владе Ана Брнабић посетила пункт за вакцинацију у Јунковцу

Вакцинација је највећи степен личне и индивидуалне одговорности који можемо да видимо у данашњем времену и то је једини начин да победимо коронавирус, рекла је премијерка Владе Републике Србије Ана Брнабић која је данас обишла пункт за масовну вакцинацију у Јунковцу.

Она је истакла да је тренутно вакцинисано нешто више од 1.200.000 грађана који су вакцинисани првом вакцином, док је око 740.000 примило ревакцину, што је око 21 одсто пунолетног становништва вакцинисаог макар првом дозом. Вакцина има доста, док ће нове дозе тек да пристижу. Поред тога, Србија креће у производњу Спутњик и Синофарм вакцине, а Лазаревац је једна од могућих пет локација где ће се градити фабрика, рекла је Брнабићева.

Издвојени пункт за вакцинацију Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у Јунковцу посетили су и заменик градоначелника града Београда Горан Весић, државни секретар у Министарству здравља др Александар Стефоски, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, директор лазаревачког дома здравља др Јован Милојевић и представници ГО Лазаревац на челу са председником Бојаном Стевићем.

Весић је истакао да ће захваљујући мобилним пунктовима вакцина грађанима бити доступнија. „Или ћемо се сви вакцинисати, или ћемо се сви заразити. Мислим да је боље да се сви вакцинишемо, тако да позивам све да се пријаве“, рекао је Весић.

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић захвалио се на довољном броју обезбеђених доза вакцина и позвао све суграђане који се нису вакцинисали да то учине.

„Захвалио бих се овом приликом председнику Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и Граду Београду на довољним количинама вакцина, које су обезбеђене за грађане Републике Србије”, казао је овом приликом председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и додао да се велики број грађана општине Лазаревац већ одазвао позиву за вакцинацију и на тај начин се придружио заједничкој борби против Ковида 19.

Стевић је на вакциналном пункту у Јунковцу позвао све грађане, не само општине Лазаревац,  већ и целе Србије, да што пре узму учешће у вакцинацији, јер на тај начин, поред тога што штите своје здравље, штите и здравље својих укућана, пријатеља и комшија и тако показују одговорност једних према другима. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *