Нови бокс клуб „The Greatest“ – име које обећава

„Што се имена тиче, хтели смо да направимо нешто другачије, да не буде везано за име Лазаревца или Колубаре“, каже  један од оснивача клуба, Немања Столић. Поред Столића у формирању новог боксерског клуба учествовали су и Милош Јевтић и Милош Гаљак.

„Направили смо Управни одбор и окупили људе који ће помоћи да клуб лакше функционише. Град не може да финансира све расходе које ћемо имати тако да ће нам у томе помоћи пријатељи клуба. Управни одбор чине др Милан Миловановић, Милета Николић,  Раде Кумрић, Дејан Станојевић, Андрија Гајић, Градимир Марковић, Владимир Радосављевић, Војислав Ђурђевић, Саша Ђурђевић, Петар Танасковић, Дарко Петровић, Иван Живковић, Милош Јевтић, Милош Гаљак и Немања Столић“.

Просторије клуба налазе се на добро познатој боксерсдкој локацији, у насељу Трећа месна. То су просторије бившег боксерског клуба Лазаревац.

„Ја сам боксер и оснивач тог клуба, али је дошло до раздвајања. Решио сам да оснујем свој клуб са неком идејом да се у клубу бавимо пре свега лазаревачком децом и лазаревачким боксерима јер сматрам да је рад са њима увек нешто што наша публика подржава. Циљ нам је да бокс постане спорт број један у Лазаревцу, а мерило нашег рада биће то колико публике ће нас пратити. До сада, за ових 5 година колико бокс постоји у Лазаревцу, у пар наврата било је више од хиљаду људи у хали Спортског центра, што је реткост и када су колективни спортови у питању“, каже Столић.

„Наше ангажовање је уродило плодом, од анимације по школама до бројних других промоција.  Финансирање клуба помагаће приватни предузетници који су у Управи клуба. За рад клуба потребно је 30-40 хиљада динара у току месеца. Боксери немају никакве премије. То је једноставно само љубав према овом спорту, истиче он.

Он каже да се нада да ће касније, када клуб ојача, деци која тренирају у њему, бити у могућности и да обезбеди посао кроз овај спорт. „У боксу је потребно много рада и одрицања и штета би била да се деци тај труд и не врати“, додаје Столић.

„Полазника већ сада има, иако током овог месеца тек треба да кртенемо са промоцијом клуба по школама. Нема старосних граница, али ја на такмичења не изводим децу пре 12, 13 или 14 година.

Бокс је специфичан спорт који, поред свих физичких припрема и тактичко – техничких елемената захтева пре свега храброст, која  је можда  и кључна, за сваког боксера понаособ“.

Немања Столић је тренер у бокс клубу „The Greatest“,  а помоћни тренер је Милош Гаљак. Ту је и кондициони тренер који ради са боксерима, Дарко Петровић, који је иначе и фитнес тренер. Тренинзи су сваког радног дана од 9 и од 17 часова.

„ У плану је и организација турнира који ће постати традиционалан у нашем граду“, каже Столић. „Вероватно ћемо га назвати „Ноћ шампиона“ где ћемо покушати да упаримо најбоље боксере у Србији, тако да ће само такмичење бити на завидном нивоу, јер ће обухватити оно најбоље од бокса што постоји у нашој земљи“.

„За наш клб сада боксују Никола Живановић, који је иначе био сениорски првак у велтер категорији и то је највећи лазаревачки успех, Мирко Митровић, који је био троструки јуниорски првак, ту су и Милић Благојевић, Никола Ристић, Слађан Тодоровић и ту сам ја, пошто планирам и даље да боксујем“.

Седница Управног одбора клуба биће одржана 1. децембра и на њој ће бити  изабрани председник и потпредседник клуба.

„Боксерски клуб „The Greatest“ први пут, под својим именом, наступиће 15. октобра у Ваљеву,  а за нас ће наступити Никола Живановић, Никола Ристић, Милић Благојевић и ја, а извешћемо и два почетника“, каже Столић.  „Код нас у региону и по Србији нема много такмичења,  тако да идемо где год се нешто организује. Главни циљ нам је да изађемо на међународну сцену и да направимо звезду, јер без конкретног успеха не можемо да окупимо децу у клуб“, закљућио је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *