Нова победа Железничара

„Железничар“ jе остварио трећу победу у низу, од чега две на гостуjућим теренима! У суботу jе „пала“ и „Шумадиjа 1903“ у Крагуjевцу, резултат 1:2 (0:2). Стрелци су били Цветковић у 20. и Симић у 38. минуту.

„Жеља“ jе оба гола постигао у првом полувремену, када jе приказао и бољу игру. Предност jе донео Цветковић у 20. минуту евроголом са 20 метара, а изузетно леп гол постигао jе и Симић у 38. минуту. Треба истаћи и две сjаjне одбране Јовановића, када се нашао „очи у очи“ са Ђорђевићем, а касниjе и са Груjичићем.  Свакако да су и одличне одбране голмана плавих помогле да резултат на полувремену буде позитиван за Лаjковчане.

У наставку „Шумадиjа“ jе кренула на све или ништа, створила неколико шанси, да би изjедначила у 70. минуту голом одличног Милосављевића из пенала. Домаћи су до краjа меча погодили и стативу, али нису имали снаге да промене краjњи исход меча.

За „Железничар“ су играли: Јовановић, Симић, Ћесаревић, Софронић (С.Томић), Симић, Пауновић (Радивоjевић), Матић (Д.Томић), Плећић, Шалипур, Ристић, Цветковић.

С обзиром да jе „Јединство“ одиграло без голова у Смедервскоj Паланци, „Жеља“ jе повећао разлику на шест бодова, „плави“ имаjу 43 бодова, а Убљани 38. Будућност Крушик се изjедначила са Убљанима убедљивом победом у гостима против „Звижда“.Смедерево jе поражено у Љубићу тако да jе остало на 36, колико сада имаjу и Пожежани после убедљиве победе од 6:0 над „Шумадиjом“ из Аранђеловца. У Костолцу „Рудар“ и „Лозница“ играли су 1:1.

У следећем колу Лаjковчани дочекуjу „Слогу“ из Пожеге.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *