Наредних дана одлука о наставку фудбалске сезоне

Наредних дана очекује се да челници ФС Србије донесу одлуку како ће се наставити фудбалска сезона 2019-2020. Одлука ће се донети након договора са медицинском струком све у циљу, пре свега, здравља играча.

Извесно је да ће Супер лига и Прве лига Србије имати наставак пролећне сезоне, али велико је питање шта ће бити од Српске лиге, па до општинских лига, као и млађих селекција. На основу одлуке ФС Србије и челници ФС Београда, као и осталих региона у Србији, донеће своје одлуке које ће бити усклађене са одлуком челника ФС Србије. Ако се буде слушала само медицинска струка аматерски фудбал се неће наставити, као и млађе селекције и овог пролећа трибине ће бити затворене на свим стадионима.

О пласману ће се такође донети одлука која сигурно неће задовољити све, али је извесно да ће бити незадовољних. Млађе селекције ће највероватније чекати нову сезону како би се поново вратили на терен. Због тога можда треба размишљати да нова сезона крене у јулу месецу како би се скратила велика пауза између две сезоне, али и можда спречило поновно прекидање нове сезоне ако би се можда по прогнозама епидемиолога корона вирус вратио на јесен. Искрени љубитељи бубамаре се надају да ће се у новој сезони вратити на трибине, јер фудбал без публике је неки други спорт од Супер лиге па до најнижих општинских лига.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *