Млади шахисти одмерили снаге

Ђаци су били подељени по узрасту коју су чинили предшколци и ђаци до четрвтог разреда.

Прво место убедљиво освојила је учениица ОШ „Кнез Лазар“ Ангелина Филиповић из седам кола освојила је 6,5 поена, друго место припало је ученику ОШ „Вока Савић“ Николају Сандићу са 5 поена, а на трећем месту заслужено се нашао Василије Филиповић из ОШ „Дуле Караклајић“.

У другој групи били су ученици од петог до осмог разреда, а победио је Вукашин Радосављевић из ОШ „Свети Сава“ из Великих Црљена са 7 поена, на другом месту са бодом мање је Јован Павићевић из ОШ „Вока Савић“, а треће место је освојио Матеја Спасић из ОШ „Свети Сава“ из Великих Црљена.

У трећој групи били су средњошколци, а победник је Лука Маринковић из Степојевца, друго место припало је Димитрију Сандићу, а треће место је припало Јовану Павличевићу.

“Одзивом нисмо задовољни јер је био мањи него прошле године, а можда је распуст један од разлога што није било више такмичара. Ипак, нама је циљ да што више деце заволи ову древну игру и да полако стварамо екипу која ће за неколико година чинити окосницу ШК „Колубара“. Шах је игра која се не може брзо научити, али знам да само упорни могу играти ову предивну игру. Овим путем позивам све малишане који су заинтересовани да дођу у ШК „Колубара”, речи су Драшка Читаковића тренера у ШК „Колубара“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *