Лазаревачки боксери бољи од Грка

Видовдански бокс меч, који је због кише морао да се одржи у старој сали СРЦ „Колубара“, а не у „Стоп Шопу“ како је првобитно било планирано, протекао је у доброј атмосфери и одличном боксу. Пред око 200 гледалаца, снаге су одмерили боксерски клуб Грејтест и боксерски клуб Пигми из Грчке.

У уводним борбама наступили су полазници олимпијске школе бокса из Лазаревца, као и неколико сениора почетника.

Први званичан меч био је између боксера са Кипра БК Таргет и боксера из БК Металац Ваљево, боксер са Кипра Рамон Рамонуту победио је и проглашен је за најбољег младог боксера меча.

У глaвном делу програма, у седам борби, славили су Лазаревчани са 10 : 4 (победа 2 поена, пораз 0).

Прве две борбе Матеја Мијатовић у лакој и млади Алекса Ристић у средњој категорији изгубили су једногласним одлукама судија, 4: 0 за госте.

Победе за БК Грејтест извојевали су Денис Милетић у средњој категорији у узрасту младих, једногласном одлуком судија, полутешкаш Никола Камаљевић у неизвесном мечу за нијансу је био боље од свог противника и тада је било изједначено 4:4.

У последње три јако узбудљиве борбе, Лазаревчани су били успешнији.

Сениорски репрезентативац Никола Ристић у категорији до 60кг био је убедљив, па је његов противник након завршене прве рунде предао борбу. Никола Ђука у тешком и узбудљивом мечу категорије до 75 кг славио је против доста искуснијег противника.

За крај, у мечу вечери капитен Александар Ћурчић направио је велико изненађење, када је у тешкој категорији након убедљиво изгубљене прве рунде од одличног и искусног боксера из Грчке, успео да страховитим левим крошеом средином друге рунде меч оконча нокаутом и на ноге подигне све присутне у хали. Александру је победа над искуснијим и технички поткованијим боксером донела и пехар за најбољег боксера Видовданског боксерског меца.

Грејтести су већ сутрадан отпутовали на припреме у Црну Гору, где се млади боксери спремају за предстојећу Златну Рукавицу средином јула у Суботици, на којој ће учествовати чак 25 земаља из целог света.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *