Лазаревац домаћин друге етапе бициклистичке трке Олимпијске наде

Учешће на овогодишњој трци узео је 71 бициклиста из 13 тимова из 11 европских држава. Овогодишња трка подељена је у две етапе. Првог такмичарског дана бициклисти су превалили пут у дужини од 104 километра од Београда, преко Обреновца, Уба, Лајковца и Љига. Завршетак прве етапе био је на Рајцу, а највише успеха имали су такмичари из Словеније.

Пехар победнику прве етапе Приможу Јаки члану тима Сава из Крања и медаље другопласираном Нику Чермажу из Саве Крањ и трећепласираном Тиму Роскару из екипе Перутнина из Птуја, на почетку друге етапе која је стартовала из Лазаревца доделила је Гордана Поповић, члан Већа ГО Лазаревац. 

Најбоље пласирани српски јуниор у првој етапи био је Душан Веселиновић из београдског Партизана који је заузео 14. место.

Члан Већа ГО Лазаревац Гордана Поповић овом приликом је изразила велико задовољство што друга етапа ове трке другу годину за редом креће управо из Лазаревца. Чланица Већа ГО Лазаревац бициклистима у каравану, пожелела је пуно успеха и среће у другој етапи и изразила наду да ће се Лазаревца и наредне године наћи на бициклистичкој мапи Србије.

Директор трке Саша Гајичић на старту друге етапе у Лазаревцу је изјавио да је задовољан организацијом трке, а посебно се овом приликом захвалио Лазаревчанима на указаном гостопримству.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *