Хуманост на делу

Ове године, турнир је организован 5., 6. и 7. августа, у сарадњи са Националним удружењем родитеља деце оболеле од рака, на терену за мали фудбал у Боговађи.

“Прошле године сав новац прикупљен за време турнира је ишао организацији “Срби за Србе”, која је много помогла нашем крају након поплава, а ове године смо одлучили да сав приход иде хуманитарној организацији “НУРДОР” (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) која гради Хемато-онколошки центар у Нишу и за то су им потребна средства. И ове године, покровитељ турнира била је општина Лајковац, а поред општине, морам да се захвалим и генералним спонзорима, а то су предузећа “Ива Аграр” и “Борверк Еуротрејд” из Лајковца, и грађевинско предузеће “Леп изглед” из Лазаревца. Осим генералних, имали смо још доста мањих спонзора који су такође помогли овај турнир и свима смо веома захвални”, рекао је за Праве новине Илија Лончар, потпредседник Удружења грађана Моја Боговађа.

Котизација за учешће на турниру била је симболичних 3000 динара јер је циљ организатора био да се што више екипа пријави, како би турнир био што посећенији пошто сав приход од продате хране и пића за време трајања турнира, такође иде у хуманитарне сврхе.

“Морали смо да одредимо награду за победника турнира да бисмо мотивисали екипе да се пријаве у што већем броју у чему смо и успели јер је број тимова готово удвостручен у односу на прошлу годину. Прошле године их је било 9, а ове 17 и баш због чињенице да је било толико пријављених екипа, продужили смо трајање турнира за један дан”, додао је Лончар.

У финалном мечу, који је игран у недељу око поноћи, састале су се екипе “Момци од скандала” и “Мамузе из Лондона” и након 2:2 у регуларном делу меча, приступило се извођењу пенала, у којима су бољу концентрацију и више среће имали “Момци од скандала” и славили са 3:1.

“Прошле године смо жарко желели да освојимо турнир у Боговађи, али није нам се дало. Ове године смо мало изменили састав, појачали се и ево, успели смо. Почели смо добро финалну утакмицу, нападали и онда примили два јефтина гола. Ипак, успели смо да се вратимо, да у последњим секундама меча изборимо пенале и да победимо. Победничку екипу нећемо мењати и планирамо да учествујемо на турнирима који буду организовани у околини и у наредном периоду”, рекао је након финалне утакмице за наш лист капитен победничке екипе, Станислав Радивојевић Цаја.

Награда за победничку екипу била је 30.000 динара и пехар, док је награда за друго место 3000 динара, односно повратак котизације. Најбољи стрелац турнира, са постигнутих 11 голова, био је Немања Лекић из екипе “Мамузе из Лондона” и он је награђен пехаром. А оно најважније је да ће у хуманитарне сврхе отићи преко 120.000 динара, колико је прикупљено од спонзора и продаје хране и пића за три дана трајања овог турнира.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *