Лајковачки Железничар освојио Куп Србије за одбојкашице

Железничар је у финалу 52. Купа Србије победио Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 и 15:9. Победнички пехар подигла је капитен Ивана Лазаревић, која је целу каријеру провела у Жељи. У фантастичној атмосфери препуне Хале спортова у Лајковцу, утакмица пуна преокрета трајала је 142 минута, да би лајковачке одбојкашице у тајбреку успеле да освоје толико жељени трофеј.

У кључним тренуцима одговорност су преузимале Јована Јовичић и Јелена Станимировић, које су оствариле по 23 поена, а сјајну партију пружила је и Јелена Вигњевић са 22 поена, као и Александра Гајић са 19. Важан допринос дале су и Аница Кутлешић са 12 и Јелена Младеновић са 10 поена, као и либеро Александра Спасенић. Прва постава Железничара провела је скоро целу утакмицу на паркету, у игру су још улазиле Ивана Лазаревић (1), Ралица Василева (1) и Нада Митровић, у саставу су биле и Дуња Грујичић и Милица Тошић. Тим је предводила шеф стручног штаба Светлана Илић, уз помоћнике Владимира Живковића и Марка Ивковића. У тренуцима великог славља треба подсетити да велике заслуге за успех Железничара припадају председнику клуба Живораду Лазаревићу, познатом лајковачком привреднику.

У мушкој конкуренцији Нови Пазар је надмоћном игром одбранио титулу, победивши Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:13, 25:20 и 26:24. Овај сусрет посматрао је и потпредседник Владе Србије Расим Љајић, у друштву председника ОСС Зорана Гајића.  За најбоље играче финала Купа Србије проглашени су Јована Јовичић, коректор Железничара и Ирфан Хамзагић, коректор Новог Пазара. Пехаре и медаље уручили су водећи функционери Одбојкашког савеза Србије, Општине Лајковац, ОК Железничар и Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС. Одбојкашки клуб Железничар, уз подршку Општине Лајковац, показао се као одличан технички организатор финалних утакмица Купа Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *