Кошаркаши Колубаре чврсто на лидерској позицији

Кошаркаши Колубаре љубоморно чувају лидерску позицију.

После десетог кола зелено-црни су на лидерској позицији са девет победа и само једним поразом.

У оквиру десетог кола Друге лиге Колубара је дочекала квалитетну екипу Радничког из Крагујевца, очекивала се лака победа нарочито после прве четвртине коју су Лазаревчани решили у своју корист 26:19, али како је меч одмицао Kрајујевчани су сустизали предност домаћина. Меч је одлучен тек након три продужетка, а био је више него стресан.

У трећем продужетку Крагујевчани су кренули силовито и стекли девет поена предности, али ипак су кошаркаши Колубаре успели на направе преокрет и меч реше у своју корист резултатом 123.122.

Капитен Колубаре Никола Симић није могао да помогне својим саиграчима због пет личних грешака, али сјајна игра браће Вукашина и Стевана Синђелића уз одличног Едина Весковића била су кључ за нову победу.

„Ово је један од најузбудљивијих мечава у каријери јер мало када се меч одлучи после три продужетка. Искрено честитам својим саиграчима који су и без мене стигли до вредне победе и доказали смо да смо сјајна дружина која је све подценила колективу“.

Колико су реалне прогнозе да се може сачувати прво место?

„Првенство је дуго за прво место потребна су нам бар још два квалитетна играча, јер малтене сезону играмо са седам осам играча за разлику од ривала, али ми имамо нешто што други немају, а то је сјајна атмосфера и велико другарство које често надомести недостатак бар још једног квалитетног играча“, рекао је капитен Колубаре Никола Симић .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *