ФИНАЛЕ КУПА БЕОГРАДА – КОЛУБАРА – БСК (БОРЧА) 1:0 (0:0)

После 11 година Колубара је поново приграбила пехар намењем победнику Купа Београда.

У изузетно борбеном мечу мало повољних прилика пред оба гола.

У првом делу меча прву прилику прошустили су гости из Борче, тачније Пађан који је са неколико метара искоса шутирао, а Пејовић укротио тежак ударац.

На супротној стрни само два минута касније Чадиковски је шутирао са 18 метара, али лопта је отишла крај гола Бабића. У 44. минуту Ахметовић је добро извео слободан ударац са 20 метара шутирао под пречку, али јe Пејовић сјајном интервенцијом послао лопту у корнер.

У наставку меча у првом озбиљнијем нападу зелено-црни су повели. Добар центашут Софронића мајсторски је искористио Ненадовић и са десетак метара погодио доњи десни угао Бабића.

После примљеног поготка гости су се отворили имали више од игре, али то нису крунисали ни једним поготком па је пехар остао у Лазаревцу.

Додела пехара уприличена је крај новог семафора који је први пут прорадио. Комесар Српске лиге Београд Велибор Нововић уручио је пехар капитену поражене екипе Станку Жмирићу, а пехар капитену Колубаре Драгану Чадиковском уручио је подпреседник ФС Београда Горан Спасојевић.

„Овај гол ми је један од најдражих и свакако ћу га памтити. Меч је био изузетно неизвестан јер су се намериле две екипе прибилижног квалитета. Више смо желели пехар и мислим да смо га заслужили“, каже најбољи актер меча Милош Ненадовић.

„У фудбалу не побеђује увек бољи. Тако је било данас и мислим да смо били ближи победи, али нисмо имали мирноћу у завршници, а то су искористили домаћини и сурово нас казнили. Ипак честитам Колубари на победи и сјајном гостопримству“, рекао је Јован Васић представник БСК.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *